0
Košarka

FOTO: NBA.COM

NBA: Bjelica solidan u pobedi Vulvsa, Boston silan u predsezoni, Marjanović slab

Objavljeno: 15.10.15 u 08:31

U nastavku pripremnih mečeva za start nove NBA sezone noćas je na repertoaru bilo šest utakmica, uz jednu koja je još sinoć završena jer je odigrana u Kini.

Košarkaši Džordanovih Šarlot Hornetsa dočekali su u Mercedes Areni u Šangaju ekipu LA Klipersa i odučili su ih od košarke rezultatom 113:71.

Džeremi Lin, novi košarkaš Hornetsa, bio je raspoložen za igru pred „domaćom“ publikom pošto je poreklom Tajvanđanin. Bivši student unvierziteta Harvard već u prvoj deonici je ubacio 10 poena, a na kraju je za 16 minuta upisao 13 poena uz odličan šut iz igre 5-7 te nepogrešivih 3-3 za tri poena.

Košarkaši Minesote Timbervulvs sastali su se sa Torontom i slavili sa 89:87. Nemanja Bjelica šansu je čekao kao izmena legendarnom Kevinu Garnetu, ali je igrao više nego pristojnih 25 minuta. Srpski reprezentativac na kraju je završio sa 8 poena uz 7 skokova i šut iz igre 2-5, a oba koša iz igre postigao je van linije 7,24. Đorđi Đeng je bio najefikasniji igrač pobedničkog tima sa 14 poena.

Ekipa Boston Seltiksa i dalje ima učinak bez poraza u ovoj predsezoni, a „Kelti“ su noćas skinuli skalp Bruklin Netsima rezultatom 109:105. Najbolji igrač na terenu bio je najniži momak: Ajzea Tomas kome visina od 175 centimetra nije smetala da susret završi sa 17 poena uz 9 asistencija i šut iz igre 6-10. Seltiksi sada imaju učinak od 3-0.

Košarkaši Detroit Pistonsa savladali su Čikago Bulse sa 114:91. Na zagrevanju se pojavio i Derik Rouz koji se oporavlja od najnovije (!?) povrede, ali je šou ukrao Redži Džekson koji je Detroitu doneo 20 poena. Zablistao je i Redži Bulok koji je ubacio 17 poena sa klupe uz fantastičan šut iz igre 7-8. Na visini zadatka bio je i Andre Dramond sa 14 poena i 10 skokova.

Poput Bostona i ekipa Atlante ove predsezone ne zna za poraz. Hoksi su noćas nadigrali San Antonio Sparse sa 100:86, a za razliku od „Jastrebova„, „Mamuze“ tokom ovih pripremnih utakmica nisu upisale niti jednu jedinu pobedu sa skorom od 0-3. Džef Tig je ubacio 19 poena uz 5 uhvaćenih lopti, a srpski centar Boban Marjanović je za 12 minuta doneo 2 poena uz 3 skoka za Sparse.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter