0
Košarka

NBA: Kobi srušio Makabi, povreda Džejmsa Hardena (VIDEO)

Objavljeno: 12.10.15 u 08:58

U nastavku pripremnih utakmica za start nove NBA sezone, na repertoaru bilo četiri meča.

U prvom susretu koji je odigran još juče u Kini, ekipa Šarlot Hornetsa pobedila je LA Kliperse sa 106:94. Odličnu rolu za Hornetse pružio je Džeremi Lin koji je sa klupe doneo 16 poena uz 4 asistencije i 3 skoka.

Isti broj koševa dao je i Kodi Zeler, koji je kompletirao dabl-dabl sa još 10 uhvaćenih lopti. Na drugoj strani istakao se Blejk Grifin koji je završio susret na rubu tripl-dabla sa 13 poena, 10 asistencija i 9 skokova. 

Vašington Vizardsi su odradili „lakši trening“ u susretu sa brazilskim Baruom odnevši pobedu 134:100. Najbolji kod Vizardsa bio je Marsin Gortat sa 19 poena.

Košarkaši Orlando Medžika pobedili su Hjuston Roketse sa 123:119. Trener teksaškog kluba, Kevin Mekhejl, pre zvaničnog starta sezone bio je prinuđen da se uhvati za glavu, pošto se u finišu prvog poluvremena povredio najbolji igrač tog kluba, Džejms Harden.

Popularni „Bradonja“ pokušao je da osujeti penetraciju Evana Fornijea, ali je u tom duelu došlo do sudara kolenima ovih momaka, a deblji kraj, čini se, izvukao je upravo Harden koji je posle toga napustio teren i više se nije vraćao u igru. Harden je do tog trenutka već bio sakupio 12 poena uz 4 asistencije.

Najraspoloženiji za igru bio je krilni igrač OrlandaDevin Marbl koji je ubacio 21 poen. Odličnu rolu imao je i Fornije sa 19 poena, dok se kod Hjustona istakao Kori Bruer sa 20 poena.

U poslednjoj utakmici sinoćnjeg programa, LA Lejkersi su demolirali Makabi Haifu sa 126:83. Izraelski tim kao da je motivisao Kobija Brajanta da ubaci u drugu brzinu i javnosti pokaže da su dvogodišnji problemi sa teškim povredama za njega deo ružne prošlosti.

Jedan od najboljih igrača NBA lige svih vremena meč je okončao sa 21 poenom i sa po jednim skokom i asistencijom i to za svega 18 minuta akcije. „Crna Mamba“ je iz igre šutirao sjajnih 6-10, a van linije 7,24 je imao podešen nišan šutirajući odličnih 4-6.

Drugi pik s poslednjeg drafta, Danđelo Rasel meč je okončao sa svega 5 poena, ali loptu ka košu praktično da nije ni stigao da baci, budući da je kao na tacni delio asistencije, pa ih je na kraju sabrao čak 11. Nik Jang je imao 16 poena.

(izvor: youtube/NBA)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter