0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET 2015: Španci se spasili grčkog naleta i plasirali u polufinale!

Objavljeno: 15.09.15 u 20:24

Reprezentacija Španije prvi je polufinalista Eurobasketa, pošto je u četvrtfinalu savladala Grčku rezultatom 73:71 (14:14, 25:18, 16:25, 18:14)

Od samog starta utakmice se videlo da će biti ovo meč na mali broj poena, što je i bilo za očekivati, jer se radi o najboljim odbranama na prvenstvu. Španci su stekli brzu prednost od 8:2, ali su se Grci preko Spanulisa i Antetokunmpa vratili u egal.

Ipak, u nastavku Vasilis Spanulis nije bio na svom nivou, dok prva zvezda španske reprezentacije Pau Gasol jeste, pa je Španija stigla do opipljivije prednosti do kraja poluvremena. Uz Gasola poenterski raspoložen bio je i Nikola Mirotić, sa 11 poena u prvih 20 minuta.

Nije išao šut Grcima, dovoljno je reći da je u šutu za tri poena najraspoloženiji bio Janis Antetomunmpo, kome to svakako nije jača strana. I pored toga, nisu odustajali, stigli su do priključka, Printezis i Kalates su pogotili trojke za ‘minus dva’.

I onda je u poslednjoj četvrtini usledila rezultatska jurnjava. Španci su bežali i, reklo bi se, čekali da se meč završi, a Grci, koji u poslednjoj deonici nisu mogli ništa da pogode, su se raspucali u poslednjem minutu i trojkama Kalatesa i Slukasa su došli do samo poena zaostatka na četiri sekunde do kraja.

Pau Gasol je pogodio prvo slobodno bacanje, drugo promašio, a Antetokunmpo nije uspeo za centra terena i Španija se plasirala u polufinale. Neuzastavljiv je bio Pau Gasol sa 27 poena, dok je Nikola Mirotić postigao 18.

U drugom četvrtfinalu današnjeg programa na Eurobasketu, Francuska će igrati protiv Letonije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter