3
Košarka

U SVOM STILU: Moka Slavnić objasnio Hrvatima zašto je Srbija toliko bolja od njih!

Objavljeno: 09.09.15 u 22:22

Na nešto vulgarniji, ali svoj način, Zoran Moka Slavnić govorio je o vrhunskim kvalitetima Miloša Teodosića i selektora Aleksandra Đorđevića.

Nekadašnji selektor naše reprezentacije Zoran Slavnić pisao je kolumnu za hrvatski portal ‘Index’. On se  pišući svoj stav o hrvatskoj selekciji dotakao i Srbije, kao i glavnih razloga uspeha naše selekcije na prošlogodišnjem Mundobasketu u Španiji.

– Imate odlične momke, fine i mirne, no nemate ‘kurvinog sina’, a takav nosi medalje. Mnogi su lani uoči Svetskog prvenstva u Španiji govorili kako je Hrvatska kvalitetnija od Srbije, kako ima bolje igrače, jače pojedince. I nisu bili daleko od istine. No, što se na kraju dogodilo? Hrvatska se blamirala protiv Filipina i Senegala, a Srbija je gazila sve do finala. Zbog čega? E pa zato jer vi imate Ukića i brojne “Ukiće“, koji su mirni, fini i dobri igrači, odlični momci, ali nisu ‘kurvini sinovi’, u onom pozitivnom smislu – piše u svojoj kolumni popularni ‘Moka’.

– Nedostaje vam taj bezobrazluk, ta drskost, taj mentalitet, a bez njega nema ni trofeja. Znate ko je bio ‘kurvin sin’? Dražen Petrović. A takav je nama Teodosić, koji je svoj karakter posle preneo i na ostale saigrače. A na klupi nam sedi Sale Đorđević, još veći ‘kurvin sin’ i rođeni vođa.

On se osvrnuo i na postepenost u uvođenju mladih igrača u srpsku selekciju koje je on započeo još 2007. godine kada je na Evropskom prvenstvu predvodio svoje ‘Moskitose’.

– Pustite talentirane klince da igraju, istrpite ih, isplati će vam se. Pa kada će igrač postati igrač nego kada ga baciš u vatru kao klinca? Na Eurobasketu 2007., dakle pre osam godina, u ekipu sam ubacio tri tinejdžera – Teodosića, Ercega, Markovića – i dao im punu slobodu. Tada smo doživeli debakl, a ja sam platio glavom. Međutim, nije me briga kada vidim da su sva trojica i danas u reprezentaciji i da su nosioci. Tako se to radi – objasnio je Slavnić.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter