5
Košarka

FOTO: STARSPORT

IZ SELEKTOROVOG UGLA: Aleksandar Đorđević posebno analizirao svakog igrača, problema ima…

Objavljeno: 31.08.15 u 12:45

Pet dana pred početak Eurobasketa selektor košarkaške reprezentacije je govorio o problemima sa povredama, ko je vođa tima, a ko škripi u odbrani.

Selektor je u razgovoru za ‘Sportski žurnal’ govorio o svakom igraču ponaosob, iako je ranije izbegavao to da čini. Istakao je da nije zabrinut, jer ‘neke stvari su očigledne!’

Evo i kompletne analize trenutnih 14 igrača sa reprezentativnog spiska.

– Bogdan Bogdanović muku muči sa leđima. Razgovarali smo posle utakmice. On kaže ‘hoću’, a u stvari se vidi ne može. Posle sam kaže: ‘Moja je greška što sam zbog svega rekao da hoću, a čim krenem vidim da ne mogu’. Dobro znate da nikada nisam tražio da se nešto mora preko povrede. Moramo da rezonujemo – počeo je analizu Đorđević.

Dragan Milosavljević je posle dobrih utakmica u Izraelu i Sloveniji i dalje u odličnoj energiji, ali je napadački malo pao. To je sasvim normalno za rekonvalescenta.

Zoran Erceg konačno, posle dve utakmice, pronalazi minutažu i ulogu koja će mu biti zacrtana. Sigurno može da pomogne. Odigrao je solidnu utakmicu u Banjaluci, pre svega napadački, što je njegov glavni kvalitet.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Miroslav Raduljica je konstatan u napadu, ali nam sigurno nedostaje njegova odbrambena karakteristika koju je imao prošle godine. Ali, tokom njegovih minuta na terenu stalno je prisutan, jedna od naših jakih ofanzivnih opcija.

Ognjen Kuzmić drži odbranu na stvarno iznenađujućem niovu, dobrom energijom i prisutnošću. To je ono što nam je potrebno, jer će svi napadati preko visokih igrača.

Miloš Teodosić se vratio i napadački, što nam je jako dobro. On je imao, s obzirom na povredu, jedan fizički ‘čuč’, ne pad. To je sasvim normalno.

Nikola Kalinić sigurno može i mora bolje, odbranom i energijom pre svega. Igrači vuku navike iz klubova, gde su imali mnogo minuta, a sada dođu u skraćenu rotaciju u kojoj nema vremena za čekanje. Moramo da vidimo svakog igrača u njegovih tri, četiri, sedam… minuta. Nema 37 minuta na koje su navikli. To oni apsolutno moraju da reše.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Nemanja Bjelica je fizički sve bolji iz utakmice u utakmicu, što je veoma dobro.

Stefan Marković je imao fenomenalne pripreme i utakmice. On je od prvog dana bio toliko raspoložen, toliko prisutan, željan, voljan… Pravi vođa svojim primerom. Ne mogu da kažem da nas je iznenadio, on je takav igrač, ali je stvarno bio na izuzetnom nivou. Sada ima neku upalu zbog čega smo preventivno reagovali i nije igrao u Banjaluci.

Nemanja Nedović ima eksplozivnost i napadačku snagu koja nam je sigurno potrebna, ali mora da radi na odbrani, na timskim zadacima i razumevanju igre. To mora da podigne na mnogo veći nivo. Ali, on dve godine nije nešto specijalno ni igrao. Mora da se digne, posebno kroz odbranu koja mu je zbog koncentracije, nikako zbog fizičkih predispozicija, bila problem.

Selektor je potom rekao nešto i o ostalim igračima:

– Drugi daju izuzetnu energiju, snagu i sigurnost. Nemanja Dangubić je od početka podigao igru na pravi način, ušao je u reprezentaciju kroz odbranu, kao što i treba da uđu mladi igrači. Isto kao i Nikola Milutinov , koji svaki put kada je bio na parketu imao je solidnu rolu. Kao i Vladimir Štimac. Sve to od njih i očekujemo – završio je Đorđević analizu uz reči: ‘Ti smo koji smo!’

Zanimljivo, Đorđević jedino nije analizirao učinak Marka Simonovića. Da li to znači da će on biti jedan od dva igrača za ‘odstrel’ pre početka Eurobasketa?

 

0
0

5 Komentara

  1. Samo Zvezdine igraće otpisuje. Ne znam po kom osnovu milosavljević pre dangubica, a Erceg može i peticu da igra tako da je Milutinov mogao da otpadne, a da ide Mitrović kao mlad i kao kapiten jedne šampionske generacije Crvene Zvezde. Ali vidi se da je Djordjevic u duši iskompleksirani grobar i nikakav trener i ovako mu sve Muta vodi.

    0
    0
    Odgovori
  2. Bilo bi stvarno glupo otpisati simonovica…pogresio je u vezi mitrovica…ja mislim da treba otpisati stimca i bogdana ako je povredjen. Tezak izbor ima selektor,ali treba imati poverenja jel je ipak to Sale Nacionale.

    0
    0
    Odgovori
  3. Maxime, ne mogu da otpadnu simonovic i dangubic jer igraju istu poziciju tj. dangubic moze 2 i 3, dok simonovic 3, a uzmi u obzir da bogdanovic kao klasicna 3 pod znakom pitanja. Mora da otpadne jedan centar jer ne moze cetvoricu da vodi, iskreno mislim da ce to biti Milutinov i jos jedan. Ako bogdanovic ne moze onda ce on, ako ne onda jedan od dvojice koje si ti naveo.

    0
    0
    Odgovori
    • A zašto bi sigurno otpao Milutinov kad je realno najškolovaniji centar od sve četvorice.
      Milutinov je celu sezonu igrao sam,kao jedan centar u Partizanu.
      To što neko komentariše navijački,tj sa dozom bolesti,to je druga stvar…

      0
      0
      Odgovori
  4. Dangubic i Simonovic treba da otpadnu. Samo da Bogdanovic moze da igra u protivnom gubimo mnogo toga i u napadu i u odbrani.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter