0
Košarka

LOŠE VEČE ZA RIVALE SRBIJE: Francuska demolirala Nemačku, povreda prve zvezde Italije

Objavljeno: 28.08.15 u 23:56

U pripremnom meču u Strazburu Francuska je furioznom serijom razbila Nemačku rezultatom 76:52.

U meču u Strazburu Francuska je potpuno demolirala Nemce u prvom poluvremenu, dovoljno je samo reći da je rezultat posle 20 minuta igre bio 50:19 u korist ‘trikolora’. Najbolji su bili Toni Parker i Nikolas Batum koji su imali po 14 poena, a bivši kapiten Partizana Žo Lovernj je upisao 13 poena i osam skokova.

Na drugoj strani prve zvezde Nemačke, našeg rivala i domaćina grupe na Eurobasketu su zakazale, Dirk Novicki je imao samo po šest poena i skokova, dok je Denis Šruder bio nešto bolji sa 13 poena i šest asistencija.

Naš drugi rival u grupi, Turska, takođe je poražena i to od Grčke rezultatom 62:58,  isto kao i Island koji je od Poljske izgubio sa 80:65.

Još jedan naš protivnik u grupi B Eurobasketa. Italija, od koje svi očekuju da mnogima pomrsi račune, jedini je slavio večeras. Teže nego što se očekivalo pala je Gruzija u neizvesnoj završnici 91:90, ali bi ovaj trijumf mogao da bude ‘Pirov’ za ‘azure’.

Prva zvezda tima Andrea Barnjani napustio je teren već u četvrtom minutu zbog povrede skočnog zgloba i do kraja meča se nije vraćao na parket, baš kao i Majk Cirbes pre nekoliko dana u meču Nemačke i Letonije. Eventualni izostanak NBA zvezde u timu Italije bio bi veliki hendikep za njih, a potencijalno dobra vest za sve protivnike Italijana u grupi B, uključujući i Srbiju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter