1
Košarka

FOTO: STARSPORT

PALA I SLOVENIJA: Srbija na krilima Bjelice nastavila da ‘melje’ sve rivale na pripremama!

Objavljeno: 27.08.15 u 22:11

U još jednom pripremnom meču za Evrobasket, košarkaši Srbije savladali su Sloveniju u Ljubljani rezultatom 79:70 (22:20, 18:13, 16:16, 23:21).

Izabranici Aleksandra Đorđevića odigrali su još jednu vrlo dobru pripremnu utakmicu za Eurobasket koji sledeće subote počinje naša selekcija utakmicama u Berlinu. Raduje i povratak u ekipu Bogdana Bogdanovića, a Srbija je meč počela u petorci: Teodosić, Marković, Bjelica, Milosavljević i Kuzmić.

U utakmici sa Slovenijom prvo poluvreme u potpunosti je proteklo u znaku krilnog centra Srbije Nemanje Bjelice koji je dominirao parketom ljubljanske dvorane ‘Stožice’. Bilo ga je svuda na terenu, u odbrani, u napadu, sevale su blokade, a nije izostao ni ofanzivni repertoar košarkaša Minesote Timbervulvs.

Pratili su ga Teodosić, ali i Ognjen Kuzmić, koji je sa centarske pozicije konstantno ugrožavao koš domaćih. Srbija je do dvocifrene prednosti došla u 18. minutu, kada su Bjelica iz igre i Bogdanović sa linije penala odveli Srbiju na ‘plus 12’ – 40:28.

Slovenci su serijom od pet poena završili prvo poluvreme, a slično su nastavili i u trećoj četvrtini, kada je na krilima Zorana Dragića stigli na dva poena zastatka. Međutim, naši košarkaši u nastavku nisu odustajali od svoje čvrste igre u odbrani i to je dalo rezultat.

Nemanja Nedović se pridružio svom imenjaku Bjelici u napadu i brzo je Srbija otišla na novu dvocifrenu razliku. Do kraja domaćini nisu prilazili na razliku kojom bi ugrozili pobedu Srbije, pa su izabranici Aleksandra Đorđevića zadržali maksimalan učinak u pripremnom periodu.

Pre odlaska na Eurobasket koji počinje 5. septembra, Slovenija i Srbija će u Banja Luci u subotu odigrati meč koji će predstavljati svojevrsnu generalnu probu pred nastup obe ekipe na prvenstvu Evrope.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter