0
Košarka

SKUPA DRUGA ŠANSA: Poznato koliko košta organizacija kvalifikacionog turnira za OI

Objavljeno: 25.08.15 u 15:11

Svetska košarkaška federacija nedavno je promenila sistem kvalifikovanja za olimpijski turnir pa će umesto 12 dodatnu priliku dobiti čak 18 selekcija, pa čak i one koje to pravo kroz kontinentalna takmičenja ne ostvare.

Ono što je važno za nas je da je kvota za Evropljane podignuta sa četiri na pet kvalifikanata uz mogućnost da taj broj bude dodatno uvećan ukoliko se za organizaciju turnira prijavi neka od selekcija koja nije uspela da osvoji od trećeg do sedmog mesta na predstojećem Eurobasketu.

Predsednik litvanske košarkaške federacije legendarni Arvidas Sabonis otkrio je da bi organizacija takvog turira zemlju domaćina koštala oko 1,7 miliona evra.

Reprezentacija Srbije odnosno selektor Đorđević u gotovo svakom obraćanju ističe da je cilj naše selekcije direktan plasman na Olimpijske igre, a njega će izboriti samo finalisti Evropskog prvenstva.

Na evropskoj smotri najboljih košarkaških reprezentacija Srbija će igrati u grupi B čiji je domaćin Berlin, a pored „orlova“ i domaćina Nemačke tu će biti još reprezentacije Španije, Italije, Turske i Islanda.

Pogledajte i zajedničku fotografiju Zevzdaša i Partizanovaca koji su trenutno u državnom timu, a saznajte i koliko je ozbiljna povreda Bogdana Bogdanovića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter