0
Košarka

Foto: KSS

JUNIORSKO EP: Srbija bolja od Španije

Objavljeno: 01.08.15 u 17:16

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Španiju sa 90:76 u meču za plasman od petog do osmog mesta, na Evropskom prvenstvu u Volosu.

Izabranici selektora Slobodana Klipe revanširali su se velikom rivalu za poraz u drugoj fazi šampionata. Poslednjeg dana turnira, u borbi za peto mesto, sastaće se sa pobednikom meča između Franucuske i Nemačke.

Srpski juniori su loše počeli, ali su kako je meč odmicao bili sve ubedljiviji i gotovo rutinski došli do trijumfa.

Sudeći po uvodnim minutima i vođstvu od 6:16, moglo se zaključiti da su Španci lakše podneli poraz u četvrtfinalu. Ipak, do kraj prve četvrtine, najpre Miloš Glišić, a zatim i kapiten Vojislav Stojanović serijom od sedam uzastopnih poena uspeli su da donesu izjednačenje – 21:21.

Početak drugog perioda obeležio je raspoloženi Stefan Kenić koji je bio najzaslužniji za vođstvo Srbije 35:30 u 15. minutu. Nezadrživi Stojanović održavao je prednost našeg tima. Rival je postajao sve nervozniji, o čemu svedoče dve tehničke greške u finišu prvog poluvremena koje završeno solidnom prednošću našeg mladog tima od 49:42.

Španski tim je na startu drugog poluvremena pokušao agresivnom igrom da preuzme kontrolu, ali su ih zaustavile trojke Đorđa Dimitrijevića i Vojislava Stojanovića. Imali su srpski reprezentativci problema sa efikasnošću u završnici trećeg perioda, ali su snažnom odbranom ipak održavali prednost (65:58).

Rival je opasno pripretio u 32. minutu trojkom Erik Martineza (67:64=, ali je u sledeća dva napada Slobodan Jovanović takođe bio precizan iza linije 6,75 za 73:64. Španci su nastavili sa šutevima za tri poena, ali je naš tim strpljivom igrom čuvao vođstvo i imao potpunu kontrolu svih dešavanja na parketu. Sve je bilo rešeno u 37. minutu kad je Stefan Kenić efektno realizovao jednu brzu kontru, posle čega se samo postavljalo pitanje konačnog rezultata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter