Legendarni košarkaš Partizana Goran Grbović upozorio je javnost da bi najtrofejniji srpski klub uskoro mogao da se ugasi.

On je u intervjuu za Blic istakao da su za takvu situaciju krivi Duško Vujošević i uprava koji se odmaraju umesto da “zasuku rukave”.


– Mora da se podvuče crta i da se vidi koliki su dugovi, a da ljudi koji se brinu o finansijskom stanju odgovaraju. Tragedija je što Partizan neće igrati Evrokup, preveliki je to klub da bi to sebi dozvolio. Onda je normalno da pojačanja neće da dođu, a da igrači beže s broda koji je potonuo. Košarkaši koji u Partizan dolaze zbog Vujoševića nemaju od čega da žive, a na kraju odu nezadovoljni i tuže klub. I ne treba ih zbog toga nazivati izdajnicima – rekao je Grbović i dodao:

– Klubu ne preti propadanje već istrebljenje i ne treba dozvoliti jeziku da grmi kad snaga šapuće. E, tu odgovornost snosi Vujošević, a ne da prebacuje sve na upravu. Partizan je zatvoren klub, koji ne sme da vređa nikoga ko mu daje novac, makar jedan evro, pogotovu ne da to radi Dule. On je najbolji taktičar u Evropi, ali ne može da se meša u rad rukovođenja. Smeta mi što su svi iz uprave na odmoru, a klub propada. To je neodgovorno i apsurdno u najtežim trenucima u istoriji kuba.

Goran Grbović je istakao da se svetlo na kraju mračnog tunela ne vidi.

– Partizan neće mirno da ode u mrak. Dosta nam je u Vujoševiću jedan Če Gevara, Partizan je u rupi, a ona mora da prestane da se kopa. Partizan zbog blokade i duga neće moći da igra ABA ligu, a to vodi prema propadanju. Ne može sa plaže da se spasava klub – zaključio je Grbović.