21
Košarka

FOTO: STARSPORT

RADOVIĆ UZVRATIO ĐORĐEVIĆU: On jeste ‘Sale Nacionale’, ali njegove reči su ružne i ne priliče mu!

Objavljeno: 27.07.15 u 23:20

Saga oko slučaja Bobija Marjanovića i njegove ‘povrede’ zbog koje je morao u Ameriku na preglede i zbog koje bi mogao da propusti Eurobasket dobila svoje nove obrise.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević istakao je danas da cela priča oko povrede Bobana Marjanovića nije slučajno plasirana. Samim tim na udaru se našao čovek koji je to i izjavio Velibor Radović, pomoćnik u stručnom štabu Crvene zvezde.

– Izuzetno su me pogodile izjave selektora reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića, pre svega kao čoveka, ali i kao bivšeg košarkaša. Đorđević me je napao bez bilo kakvih dokaza, na moj račun je uputio optužbe najgore moguće vrste i izneo je brojne neistine. Sve to je ružno i tužno, kosi se nekim sportskim kodeksima i nepriliči jednoj takvoj sportskoj veličini kao što je Aleksandar Đorđević – rekao je Radović za „Blic“, a zatim detaljnije objasnio:

– Pre svega, ja u Srbiji nisam i ne mogu biti stranac. Imam srpski pasoš, dakle državljanstvo Republike Srbije, žena mi je iz Srbije, dete mi je rođeno u Beogradu, u gradu u kome živim već 15 godina. Tako da ni u kom slučaju ne mogu biti protivnik, kako je Đorđević perfidno želeo da me predstavi i time verovatno pridobije naklonost javnosti. Takođe, nisam ni klupski službenik, već pomoćni trener u stručnom štabu ekipe koja je ove sezone osvojila triplu krunu i koji ima ime i pezime, koje nije tako nepoznato u košarkaškim krugovima. Ali, Đorđević je verovatno na taj način želeo dodatno da me ponizi i marginalizuje moju ulogu u velikom klubu kao što je Crvena zvezda. Optužbe da sam bio instruisan zarad finansijske koristi trećeg lica spadaju u domen klevete. Neka mu to služi na čast – istakao je Radović.

On je rekao da je prilikom intervjua koji je dao izraelskom novinaru došlo do nerazumevanja i pogrešnog prenošenja i tumačenja njegovih izjava u vezi sa povredom Bobana Marjanovića i da je to izazvalo problem, ali ne njegovom krivicom ili kakvom namerom.

– O Bobanu Marjanoviću sam kroz ceo intervju govorio u superlativima, kao vrhunskom košarkašu, velikom profesionalcu koji je svojim odnosom pokazao privrženost klubu i o kakvom se nepokolebljivom karakteru radi. Nikada ništa ne bih uradio što bi na bilo koji način moglo da ugrozi njegovu karijeru. Sa njim sam provodio mnogo vremena, individualno sam puno radio sa njim protekle dve godine i to je među nama stvorilo izvanredan odnos i tu više nemam šta da dodam – istakao je Radović u izjavi za ‘Blic’.

0
0

21 Komentara

  1. Selektor je potpuno u pravu.Čović(Radović) su iz jednog malo kluba sa opštinine Čukarica.Oni ne razumeju šta je to reprezentacija.

    0
    0
    Odgovori
  2. ko je ovaj … ??? al kad vec dozivi toliku popularnost u klubu bez pravog imena i adrese … drznu se da svoju glupost, manipulaciju, laz i prevaru ( u duhu svojeg gazde … ) , kao sale tacno i preciozno objasni nameru iste … ponovo nam tumaci i objasnjava … PLUVAJUCI po srpskoj ikoni u kosarci . dobro , i to je normalno za neke … jer njegov gazda to radi 20 godina … ALI … nikad kao ove poslednje 3 godine . posto su tako u PLJUVANJU uspesni … predlazem: covica za selektora a doticnom (malo poznatog u kosarkaskim krugovima) za njegovog pomocnika .

    0
    0
    Odgovori
    • Svaka cast Saletu Djordjevicu na uspesnu kosarkasku karijeru a i kao selektoru. Mnogo je dao Srpskoj kosarci. Ali sad mislim da mu je ovo alibi u slucaju neuspeha, jer na proslom prvenstvu sveta Bobi mu nije valjao, a odjednom je glavna karika. Ruzno je sto se ovi grobari toliko napalili u komentarima, a jos ruznije sto je bitno ko je na kojoj adresi i kako se zove kad gube i nisu vise prvi. Bolest je svakog koji misli da niko ne moze biti prvi osim njih, pogotovu bolesnog trenera kojem jos viri glava iz Dacicevog dupeta, a sad su mu krivi vlast i politika. Ako pljujete po poreklu ovog coveka (Radovica), onda vas svinjosevic bi trebao da pliva u pljuvackom tog istog porekla. Donekle vas razumem, jos ne mozete da se smirite i shvatite da vise niste prvi, (dace Bog da jos dugo ne budete) ali budite bar malo sportisti.

      0
      0
      Odgovori
  3. ko si ti da pricas o casti aleksandra djordjevica? kako te bre nije sramota.. i vas nije sramota da objavljujete gluposti koje ovaj covek prica? pomocni trener velikog kluba? a kojeg to? posto ni oni sami vise ne znaju koji su klub..

    0
    0
    Odgovori
    • Tačno.
      Smučili su mi se više on i njemu slični sa tezom-„Dukljanin“ i „vrati se odakle si došao“…
      Dokle više taj lažni patriotizam i mržnja sve veća i veća?
      I pored toga što se iz njegovog izlaganja vidi nivo svesti i pismenosti,čovek ne može da ostane ravnodušan na ovakve komentare.
      Čovek komentariše u sportskoj rubrici…
      Svašta!!!
      Ne znam zašto uopšte uredništvo objavljuje komentare takvih koji evidentno imaju težak psihički problem.
      Ako mi komentar bude objavljen,zamolio bih sve ljude bilo da su „Zvezdaši“ ili „Partizanovci“ koji mi stave minus,ako mogu u najkraćim crtama da obrazlože gde sam i šta negativno izjavio.
      Izvinjavam se uredništvu i čitaocima jer mi komentar nema ništa sportskog u sebi.

      0
      0
      Odgovori
  4. Ti su se nasao komentarisati i kosi uopste ti da odgivaras gromadi kao sto je Sasa Djordjevic ,odaklen si ti kad tui uvodni odgovor pocinje sa srpskim pasosem i zenom iz srbije ,sta ti znaci to kad nemas promik srpske krvi radoovicuuuuuuuuu i ti ces biti jedini krivac za evropsko prvenstvo ,a i bob marjanovic i nije neka igracina da spardi lude zanjim,sve si ti u pokvarenom duk!janskom mozgu smislio

    0
    0
    Odgovori
  5. A ovo mu je dobro Klub koji ima ime i prezime, a već ga je promenio… pa ne znam o kome taj čovek govori, a ni on sam ne zna šta govori jer je i sam mnogo uložio na Bobija, radili su mnogo i briga njega za repku.

    0
    0
    Odgovori
  6. Ako stvarno nije rekao to, zašto nije odmah demantovao ili zvao tog novinara da se to ispravi. Nemoguće da nije pročitao intervju koji je dao. A ne ovako, klasična ciganska zamena teza, tek kada su ga uhvatili onda tek kao „jao pa ja to nisam rekao“.

    0
    0
    Odgovori
  7. Papane bedni,do juce niko nije ni znao da postojis. koji si ti faktor u srpskoj kosarci?Ti ces nesto da pricas coveku koji ima vise vezivanja pertli nego ti kontakta sa basketarom.

    0
    0
    Odgovori
  8. Veliki klub i toliko bitan lik u celoj priči hahaha pa ni u nižem rangu ne može svako da laprda šta mu se ćefne toliko o veličinama hahaha.

    0
    0
    Odgovori
    • U pravu si prijatelju…to za ime i prezime je diskutabilno pitanje i škakljiva tema kad je to ime i prezime u pitanju jer na kraju niko živ ne zna koje ime i prezime je pravo…

      0
      0
      Odgovori
  9. Em nas za**be za medalju, em se još drzne da pljuje Saleta! Govedo jedno klošarsko. Čak i da nije tačno to da si primio pare ili šta već za tu izjavu, kapiram Đorđevića u potpunosti zašto je to pomislio. Jednostavno nije uzeo u obzir da si glup kao k**ac, i da si zbog manjka inteligencije izlaprdao šta već i jesi. Pazi, nije te razumeo novinar. Šta se koji ***** guraš da daješ intervjue ako ne možeš da se sporazumeš sa onim sa kime pričaš? Kako jedan pajser svojom glupošću može da za*ebe toliko ljudi… Neverovatno… A i ko ga je iz kluba pustio da laprda? Oduvek se znao red ko u klubu može da daje izjave!

    0
    0
    Odgovori
  10. Prazna price. Na kraju krajeva, decko propusta mozda prvenstvo zbog njega a Reprezentacija ce mozda biti uskracena itekako bitnim igracem. A za to sve si zasluzio najzesce kritike. Takva izjava nema veze sa vezom. Tacka.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter