8
Košarka

FOTO: fiba.com

EP U20: Srbija je prvak Evrope, Španija ‘izbombardovana’ trojkama!

Objavljeno: 19.07.15 u 23:10

Košarkaška reprezentacija Srbije, igrači do 20 godina, novi je prvak Evrope pošto je u finalu kontinentalnog takmičenja koje se održava u italijanskom Lenjanu savladala selekciju Španije sa 70:64 (20:21, 17:15, 16:9, 17:19).

Izabranici Vladaimira Đokića su do finala došli bez ijednog poraza, ali nedostajala im je ona najvažnija pobeda, ona koja donosi zlatnu medalju. Posle prilično izjednačene borbe punih 29 minuta tokom kojih je naša selekcija uglavnom imala prednost, ali ne veću od tri poena odluka je pala krajem treće i početkom četvrte deonice.

Sa četiri vezane trojke u tom periodu selekcija Srbije je prvi put došla do dvocifrene prednosti (59:49). Pokušali su Španci niskom petorkom da izvrše pritisak i pokušaju da oduzmu što više lopti, ali su naši zlatni dečaci imali odgovor na svaki izazov „crvene furije“. Napravila je Španija seriju 10:0 i tako prišla na samo tri poena zaostatka, ali je Marko Gudurić košem posle odličnog prodora rešio pitanje pobednika.

Nikako ne bi trebalo zaboraviti da je Srbija večeras igrala oslabljena pošto u timu nije bilo Marka Tejića koji je u polufinalnom meču sa Turskom polomio prstdesne ruke.

„Orliće“ su do pobede vodili odlični Ognjen Jaramaz skoji je postigao 18 poena, kao i Gudurić sa 14 i Zagorac sa 11 poena. Kod Španaca su bolji od ostalih bili Garsija sa 17 i Ernangomez sa 18 poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Srbija – Španija 70:64

Srbija: Rebić 9, Zagorac 11, Gudurić 14, Rakićević, Apić 9, Babović, Jaramaz 18, Davidovac 7, Bursać, Kaplanović 1, Šalić, Tejić

Španija: Alonso, Martin 7, Abalde 4, Sans 4, Moiš 2, Garsija 17, Martinez, Gerero, Sima, Noguez 6, Ernangomez 18, Diop 6

[/stextbox]

 

0
0

8 Komentara

  1. Pa ti si Budalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!Kakve gluposti ti pises , gde je mozak , selektor Partizanov , hej bre pa sve do sada sto smo osvojili bila Partizanova skola ,.Dva igraca nemate u reprezentaziji .Izvinjavam se , nije vreme ni mesto izbaci me iz takta ova budala gore , covek ozbiljno misli .Kao da je to bitno kad se igra za himnu i zastavu .Ali gde je postovanje za sve ograce sto su do sada osvajali a ima ih da ne nabrajamo koji su crno beli .Svaka cast klinci , idemo i seniori isto tako .

    0
    0
    Odgovori
  2. Браво за звездину децу ! Звезда нема шта да брине за будућност ! Уједно честитам Загорцу и Јарамазу долазак у нашу Звезду !

    0
    0
    Odgovori
  3. Lepo je rekao doktor Nebojša Čović, Srpska košarka će ozdraviti kada Zvezda bude prvak ! Raduj se Srbijo Zvezdaši su to omogućili! ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE ! P.S. SAMO ZVEZDAŠICE RAĐAJU PRAVE MUŠKARCE! ! !

    0
    0
    Odgovori
    • ti imas velikih problema u glavi, kad hvalis tog olosa i lopovcinu…Inace svaka cast momcima bili zvezdasi, partizanovci, bitna je reprezentacija

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter