0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ĐOKIĆ: Imamo razlog za optimizam

Objavljeno: 12.07.15 u 22:03

Mlada reprezentacija Srbije, igrači do 20 godina starosti, završila je prvu fazu Evropskog prvenstva koje se održava u Linjanu (Italija) na najbolji mogući način. Izabranici selektora Vladimira Đokića više nego dominantno osvojili su prvo mesto u grupi “B”, tako što su selekcije Letonije (69:56), Bugarske (104:61), Izraela (100:74) i Grčke (80:62) pobedili sa prosečnom razlikom od 25 poena i u novoformiranu grupu “E” preneli maksimalna četiri boda koja će puno značiti u borbi za četvrtfinale.

– Lepo je što smo uz prenenta četiri boda, što je bio inače i primarni cilj, ostavili i dobar utisak. Naš napadački potencijal nije bio sporan, ali svakako raduje veliko zalaganje i želja kad je u pitanju igra u odbrani. Nismo težili ubedljivim pobedama, ali jednostavno svaki igrač koji je dobijao priliku maksimalno je koristio ukazanu špansu, tako da smo konstantno na svim mečevima održavali visok ritam igre. Takođe, jako je važno da smo razigrali sve igrače, da na svakog od njih možemo da računamo u bilo kom trenutku na mečevima koji slede – ističe Đokić.

Rivali reprezentativcima Srbije u drugoj fazi Evropskog prvenstva biće domaća selekcija Italije, Belgija i Francuska:

– Najpre igramo sa domaćinom što će biti pravi ispit za našu ekipu. Italijani imaju ogromnu podršku publike i treba videti kako će se naši igrači snaći pod pritiskom koji ih očekuje. Inače, italijnski tim je pokazo puno oscilacija. Igrali su bukvalno od sjaja do očaja. Belgijanci su prijatno iznenađenje, a čijoj igri poseban ton daje odlični plej Emanuel Lekont. O Francuzima ne treba previše trošiti reči. Pobedili smo ih nedavno na turniru u Istanbulu, dobro znamo za sve njihove kvalitete, ali i mane. U svakom slučaju za sada sve ide dobro i verujem da imamo puno razloga za optimizam i pred nastavak šampioata i borbu za plasman u četvrtfinale– zaključio je Vladimir Đokić, selektor mlade reprezentacije Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter