0
Košarka

EP ZA MLADE: Savladana i Grčka

Objavljeno: 11.07.15 u 20:08

Mlada reprezentacija Srbije, igrači do 20 godina starosti, sa perfektnim učinkom završila je prvu fazu Evropskog prvenstva koje se održava u Linjanu (Italija). Izabranici selektora Vladimira Đokića savladali su danas selekciju Grčke sa 80:62 (17:15, 17:11, 19:17, 27:19), ostvarili četvrti trijumf u nizu, osvojili prvo mesto u grupi „B“ i na taj način preneli maksimalna četiri boda u drugi deo šampionata.

Do novog trijumfa naš mladi tim je došao gotovo rutinski, igrajući taman toliko koliko je bilo potrebno za slavlje, čuvajući snagu za puno važnije duele koji slede.

U utakmici bez prevelikog rezultatskog značaja selektor Đokić je već u prvoj četvrtini pružio priliku čak 10. igrača. Najraspoloženiji na početku duela bio je Đoko Šalić koji je bio najzaslužniji što je Srbija u prvom kvartalu konstantno bila u minimalnom vođstvu (7:4, 13:11, 17:15). Pošto su onemogućili naš mladi tim da tri minuta ostane bez poena Grci su uspeli da polovinom drugog perioda preokrenu rezultat – 21:22. Finiš prvog poluvremena pripao je ipak reprezentativcima Srbije. Đorđe Kaplanović imao je dve uspešne akcije, usledile su trojke Marka Gudurića i Ognjena Jaramaza za solidnu prednost posle prvih 20 minuta igre – 34:26.

Najbolji grčki igrač Antreas Hristodulu sa pet uzastopnih poena na startu trećeg perioda, smanjio je zaostatak svog tima, ali je ubrzo istom merom uzvratio Rade Zagorac. Marko Gudurić je sve više bio u ritmu kao na prethodnim mečevima što je Srbiji donelo prvo dvocifeno vođstvo – 48:37 (27. minut). Pokušavali su reprezentativci Grče na sve načine da uhvate rezultatski priključak, ali su posle tri uzastopne trojke Jaramaza, Zagorca i Rebića shvatili da su šanse za preokret minimalne – 64:50 (34. minut). Otpor rivala bio je tada definitvno slomljen, a za raspoložene Đokićeve izabranike, bila je samo stvar rutine, da meč privedu kraju i ostvare novu ubedljivu pobedu – 80:62.

– Utakmica nije imala rezultatski značaj, ali smo želeli da ostanemo u dobrom ritmu i nastavimo sa pobedama. Imali smo plan, da neke igrače odmorimo, a onima koji su manje igrali na prva tri susreta damo veću minutažu. Generalno sve je prošlo kako smo zamisli, imali smo u potpunosti kontrolu utakmice u našim rukama i došli do trijumfa bez većih problema. Dobro će nam doći slobodan dan kako bi što sprenije dočekali drugu fazu šampionata – istako je Nenad Čanak, pomoćni trener u Stručnom štabu mlade reprezentacije Srbije.

Srbija – Grčka 80:62 (17:15, 17:11, 19:17, 27:19).

SRBIJA: Rebić 12, Zagorac 18, Gudurić 8, Rakićević, Apić, Babović 3, Jaramaz 12, Davidovac 2, Bursać 6, Kaplanović 11, Šalić 8, Tejić.

GRČKA: Spiridonidis, Lapis 15, Kotas 6, Hristodulu 14, Polinitis 1, Hadžinikolas 7, Teodoru 3, Čalmpuris 9, Bilis, Stamatis 4, Oikonomopolus, Spiropolus 2.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter