0
Košarka

FOTO:STARSPORT

BRAVO, KRALJICE: Srbija je šampion Evrope! (VIDEO)

Objavljeno: 28.06.15 u 20:50

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije novi je šampion Evrope, pošto je u finalu savladala Francusku 76:68 (15:22,18:10, 20:17,23:19).

Bravo, „kraljice“ lavljeg srca! Bravo, Srpkinje, pokorile ste Evropu! Izabranice čudotvorne Marine Maljković okitile su se odličijem, prvim posle 21 godine, i to onim najsjajnijim. Srpske devojke su u velikom finalu u Budimpešti savladale apsolutne favoritkinje Francusku 76:68 i popele se na krov Starog kontinenta.

Bolje su protivnice otvorile meč, vodile su sa sedam poena razlike, ali se naše devojke nisu predavale. Vođene brilijantnom Anom Dabović i perfektno preciznom Sonjom Petrović, „lavice“ su slomile vicešampiona Evrope napravile veliki preokret i zasluženo slavile. Na poluvreme smo otišli sa „plus jedan“ 33:32, a potom je počela rapsodija u taktu naših devojaka. Rasla je prednost Srbije do „plus šest“ u trećoj četvrtini. Uspele su Francuskinje da se vrate na posed zaostatka, ali su pet minuta pre kraja ponovo na scenu stupile Ana Dabović, Sonja Petorvić i Danijel Pejdž koje su bez milosti zasipale koš protivnica. Da će Srbija osvojiti zlato i plasirati se direktno na Olimpijske igre u Riju bilo je jasno minut pre kraja kada smo poveli sa maksimalnih „plus deset“ – 76:66. Na kraju konačnih 76:68 za jedan od najvećih uspeha u istoriji naše ženske košarke – evropskog zlata.

(Izvor: Zvanični sajt RTS)

MVP meča bila je Ana Dabović sa 25 poena, ništa manje zasluga ponela je Sonja Petrović sa 22 koša, dok je Danijel Pejdž ubacila 12 koševa. Naravno, bravo i ostalim devojkama koje su se kao lavice borile i ostavile srce na terenu. Bravo, devojke, Srbijo izađi na ulice i pozdravi nove evropske šampione!

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SRBIJA – FRANCUSKA 76:68 (33:32)

SRBIJA: Radočaj, Petrović 22, Čađo, Krnjić, Jovanović 2, Milovanović 5, Butulija 4, Ajduković 3, Topuzović, M. Dabović 3, A. Dabović 25, Pejdž 12.
FRANCUSKA: Jakubu, Mijem, Čačuang, Gruda, Epupa, Durme, Mišel, Kata-Šitiga, Skrela, Siak, Salanjak, Lardi.

 

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter