2
AdmiralBet ABA Liga

ZVEZDIN BUDUĆI NBA IGRAČ MITROVIĆ: Draft je sjajan način da se stavi kruna na sjajnu sezonu

Objavljeno: 27.06.15 u 10:35

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitorvić iza sebe ostavlja godinu iz snova. Osvojio je najpre nacionalni Kup, potom je na ruku stavio prsten namenjen pobedniku ABA lige, a kao kruna briljantne sezone na Mali Kalemegdan stigla je titula u domaćem šampionatu čekana punih 17 godina.

Sjajni košarkaš potom se prijavio za NBA draft. I šlag na torti bio je njegov izbor kao poslednjeg, 60. pika. Mitrović zbog svega navedenog ne krije oduševljenje.

– Sigurno lep način da se zaokruži jedna nadrealna klupska sezona – rekao je za „Novosti“ Mitrović.

Odmah pošto ga je Filadelfija draftovala, NBA liga je Luku predstavila kao igrača sa sjajnim karakterom, koji je sa samo 21 godinom postao kapiten tima, uz ocenu je daleko bolji šuter nego što to statistika pokazuje.

NBA analitičari i stručnjaci smatraju da je Mitrović više nego sporeman da pruži instant doprinos u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu. Ipak, kapiten crveno-belih ima još dve godine ugovora, a na odlazak „preko bare“ neće krenuti odmah.

– Uz sve što smo osvojili ove sezone, te izbor na draftu, blizu sam još jednog sna, da zaigram za seniorski tim. Na meni je sada da radom, zalaganjem i znanjem pokušam da se nametnem selektoru da budem u 12 – rekao je Mitrović.

Pored Nikole Milutinova, agencija „Entersport“ zastupa i Luku Mitrovića.

– Narednih dana znaćemo da li će Luka ubrzo u Filadelfiju na, predstavljanje, uobičajeno posle drafta. I on će biti od prvog dana na pripremama reprezentacije – rekao je Marko Jelić.

0
0

2 Komentara

    • Ali jeste na svirali… i uz to je podigao samo 3 pehara ove sezone,kao kapiten najboljeg tima u regionu.Malo li je a dusmani neka puknu.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter