19
Košarka

FOTO: STARSPORT

NJEGOVA JE POSLEDNJA: Selektor rekao zašto nema Mačvana i Jokića među 18

Objavljeno: 25.06.15 u 13:20

Selektor Aleksandr Đorđević juče je objavio spisak kraći za šest imena, a kako to obično biva, izazvao je dosta pažnje i polemike u sprtskoj javnossti. Svaki Srbin je selektor i ima neku primedbu. Precrtavanje Vasilija Micića, Đorđa Majstorovića i Radeta Zagorca se očekivalo, donekle Stefana Birčevića, a čučenje, manje ili veće bila je činjenica da za dvojicu MVP-ja, Milana Mačvana i Nikolu Jokića nema mesta među 18.

Selektor je imao spreman odgovor na pitanja koja sve zanimaju:

Mačvan nije dete, igračina je, ali u ovom trenutku nije u mojoj projekciji za 14 ili 12 igrača. Zašto bih mu onda to radio? Nije način da ga zovem na pripreme, a onda ga otpišem – objasnio je Đorđević za Žurnal.

Sa Jokićem je situacija nešto drugačija:
Jokić je izuzetan prospekt, biće nosilac igre kad odluči da mu je reprezentacija primarna. Razgovarao sam dva puta sa Arturasom Karnišovasom, asistentom generalnog menadžera Denvera i potvrdio mi je da će dovesti Jokića da potpišu ugovor s njim i njegovo telo dovedu u red. Jokić je pri tome otkazao poziv da igra za svoju generaciju u mladoj reprezentaciji sa obrazloženjem da ide u NBA. Dobro, neka ide i razvija se. Mi moramo da nagradimo neke druge momke za igru i ponašanje, iako bih voleo da treniram Jokića.

Sa Micićem, Birčevićem i Katićem su obavljeni razgovori i nisu u planu za tim koji može da obezbedi plasman na OI.
– Gledam na sadašnjost i budućnost. Imamo na četvorci Bjelicu, Ercega, koji je fizički dobro i Mitrovića sa tri trofeja, koji se ponašao kapitenski, bio je sa nama do odlaska u Španiju. Njih ćemo integrisati sa Raduljicom, Marjanovićem i još nekima koji će da izbore mesto u timu. U toj liniji neće biti problema – zaključio je selektor Srbije.

Selektor zna šta radi.  Evrobasket se igra od 5. do 20. septembra, a Srbija će igrati u Grupi B, u Berlinu, sa Nemačkom, Španijom, Turskom, Italijom i Islandom.

A naše dame su u polufinalu, za sada nas one oduševljavaju, od septembra ćemo umesto o potezu Ane Dabović i Sonje Petrović pričati o Bogdanu, Teu, Bjelici…

0
0

19 Komentara

  1. ej bre,sram vas bilo!!!!ja sam partizanovac,pa podrzavam Saletovu odluku!ej bre mazge,pa uze li covek srebro na svetskom…jok vi bole znate od Saleta!!jas da i mene nervira Mitrovic,al je decko zasluzio

    0
    0
    Odgovori
  2. grobar,ne seri vise,pokrij se usima,covek je bog kosarke…..zbog magaraca kao ti,koji nemaju pametnija posla,tako nam i ide….ne kazu ljudi dzaba,-ko zna igra,ko ne zna komentarise

    0
    0
    Odgovori
  3. ….Djordjevicu…sram te i stid bilo…podlegao si pritisku…mislio sam da si covek…ej bre….tebi je musavi Mitrovic ispred Macvana…pa ti stvarno pojma nemas sa trenerskim poslom…i zato…moj Sale….zbog ove nepravde ucinjene Macvanu i Jokicu….zelim ti 14-tu poziciju na evropskom prvenstvu i da nastavis sa trenerskim poslom u kk Svrljig…i to do penzije….jer i nisi za bolje….gmazu…..

    0
    0
    Odgovori
  4. Vi što kritikujete i kenjate ste šupci najveći oni iskompleksirani retardirani i mislite da bolje sve to znate od Saleta… Odma Saleta nazivate ciganšturom samo što nije pozvao jednog aktivnog igrača Partizana… Svi ste stručnjaci, bravo, svaka vam čast. I odma proklinjete i kažete da ni grupu nećemo proći… Poserem vam se ja na vaše mišljenje. Majmuni.

    0
    0
    Odgovori
  5. Sto jednostavno ne kazes da si morao da otpises Macvana, sta objasnjavas kad upadas u jos veci problem. Reci lepo nije se svideo mojim nadleznima i da je to jedna velika NAPREDNA odluka srpske kosarke, u ostalom kao i sve u nasoj kosarci u zadnjih nedelja.
    Zasto imas potrebu da pravdas Mitrovica ? Mozda si gledao play-off. . .

    0
    0
    Odgovori
  6. Mačvan može da igra tako kako igra i da bude mvp samo naše lige, nisam nešto primetio da je imao više od 2 lične greške dok u aba ligi i evro kupu niko ne toleriše njegovu odbranu koju inače i ne igra, a napad mu se svodi na baci se u nazad i ako uđe uđe…da ne pričam koliko je spor.
    Pominju se dueli njega i Mitrovića…pa taj Mitrović je odigrao 80 utakmica od kojih je 24 evroligaških četvorki bilo na megdanu istom, dok su partizan i Mačvan tempirali formu i spremali igru samo za zvezdu i ni jedan drugi klub! Đorđević odlično to vidi.

    0
    0
    Odgovori
  7. kakav djordjevic, gde bogdan bogdanovic, gde je onaj mali andric, to mene interesuje i brine, kakvi milicici kakvi bakraci

    0
    0
    Odgovori
  8. Kakva drzava takva i reprezentcija.CIGANSKA DRZAVA=CIGANSKA REPREZENTACIJA.Macvan ubedljivo najkorisniji igrac Partizana tokom citave sezone odkad je obukao crno beli dres borio se kao lav, Mitrovica pojeo za dorucak ali nema veza ova ce reprezentacija i tako ispasti u grupnoj vazi.

    0
    0
    Odgovori
  9. Nemojte da brkate babe i zabe, i da poredite igrace koji ne igraju na istoj poziciji kao i Macvan. Po meni..ne vidim razlog za tako rano ispadanje iz repke (pricam za Macvana) ne znam zbog cega da li je to neki dogovor ili zajednicko resenje mozda covek odma rekao necu da igram zbog vredjanja od strane navijaca na utkmicama plej ofa. Svasta tu moze da bude ali da je zasluzio da bude u uzem krugu do samih 12.. jeste,pa da je tad ispao bilo bi cudjenje a ne sada. Al dobro ko zna zasto je to dobro..

    0
    0
    Odgovori
  10. A zato ti je dete Simonovic degenericni,,,Djordjevicu zečim ti brz krahhhh sa ciganskom reprezentacijom koje su ti nametnuli a ti cutis ko keric

    0
    0
    Odgovori
    • Pa ti onda navijaj za hrvatsku majmuncino zagrebacka..Mi smo sa tim Simonovicem i „degenericnim“ igracima vicesampioni sveta… Sale ne gleda ko igra za koji klub,nego kakav je igrac..I inace je velika grobarcina,tako da si glup.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter