0
Košarka

MARKO KEŠELJ ZA HOTSPORT: Prvo reprezentacija, pa sve ostalo

Objavljeno: 23.06.15 u 09:15

Kao što je dobro poznato, reprezentativac Srbije Marko Kešelj ovog leta otisnuće se putem SAD u kojoj će igrati NBA Letnju ligu za ekipu Portland Trejblejzersa.

On je, u razgovoru za HotSport, izjavio da mu je, ipak, najdraže od svega što se vratio u tabor reprezentacije.

– Jeste, istina je… Ići ću ovog leta u Ameriku da igram Letnju ligu. Nikada ranije nisam ozbiljno razmišljao o toj mogućnosti, ali se sada to pojavilo kao mogućnost, pa ću pokušati da iskoristim svoj šut i neke fizičke predispozicije kako bih se nametnuo – rekao je momak koji se našao na spisku selektora Aleksandra Đorđevića za Evropsko prvenstvo.

– Svakako da mi je drago zbog povratka u reprezentaciju. To je jedna veoma lepa stvar koja je stigla posle solidne sezone u dresu Mege. Klub je igrao promenjivo, beležio je neke neočekivane i pobede i poraze, ali smo na kraju svi zadovoljni kako je to ispalo. Možda smo mogli i u plej-of regionalne lige, ali nam je nedostajalo i sreće – istakao je Kešelj.

Kešelj je u društvu Pere Antića ispratio i finalnu seriju domaće lige u kojoj je njegova Zvezda stigla do šampionske titule posle 17 godina. On ne krije da je Antićem pričao na temu odlaska u NBA ligu.

– Da, naravno, razgovarali smo na tu temu. Pričao mi je svoje utiske, svi već znate priče da se tamo radi totalno drugačije nego u Evropi i da je tamo jedan poptuno drugi nivo u odnosu na ovaj kod nas. Pera je pravi reper kako i u poznim igračim godinama igrač može da se dokaže u NBA ligi i nadam se da ću i ja poći njegovim putem – rekao je Kešelj.
 
Za razliku od Kešelja koji će ovog leta putem NBA lige, Pero Antić bi vrlo lako mogao da se vrati u Evropu.
 
Marko Kešelj je dodao i da je najvažnije da ga zaobiđu povrede, kao što je bio slučaj sa Nemanjom Nedovićem koji se takođe oprobao u NBA ligi.
 
– Nadam se da se neću povrediti u Americi, vratio sam se u dres reprezentacije i jako mi je stalo da se pokažem u pravom svetlu. U karijeri nisam imao ozbiljnijih povreda, prošle sezone je bilo samo nekih manjih istegnuća mišića, što je normalno za sport – poručio je Kešelj za naš portal.
 
On je sezonu u ABA ligi završio beležeći po 12,9 poena, 5,0 skokova i 1,9 asistenciju.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter