2
AdmiralBet ABA Liga

FIBA NEZADOVOLJNA: Novi zahtev – odustanite od Evrolige!

Objavljeno: 22.06.15 u 12:47

U savezima i klubovima sa ovih prostora koji učestvuju u ABA ligi ponadali su se da bi zajedničkim dogovorom napravljenim prethodne nedelje u Zagrebu FIBA mogla da bude delimično zadovoljna odnosno da bi uz manje korekcije sve moglo da „legne“ odnosno da bi bila izbegnute kazne od strane krovne organizacije.

Međutim, tokom vikenda na adrese klubova i saveza stiglo je pismo koje slobodno žargonski možemo da protumačimo kao „hladan tuš“. Naime, FIBA je vratila prerađeni dokument u kojem je jasno i bez ustručavanja na svakom mestu gde se spominje precrtana Evroliga i preduzeće EKA (udruženja liga učesnica Evrolige).

Dakle sada su stvari isterane na čistac odnosno došlo se do onoga što se pretpostavljalo od samog starta – FIBA je u rušenje Evrolige krenula preko najslabije karije odnosno ABA lige koja je u međuvremenu izgubila priznanje. Naime, u prethodnom periodu otklonjene su sve zamerke koje su se navodile kao prepreka – fizička lica su izašla iz vlasničke strukture, klubovi su 100% vlasnici lige, igraće samo 12 klubova sa prostora bivše SFRJ, ali očigledno da sve to i nije bio cilj FIBA.

U dokumentu koji je vraćen pjasno je pokazano da se FIBA ne slaže sa bilo čim što ima veze sa Evroligom i EKA i suptilno se klubovima sa ovih prostora nameće da bi trebalo da se odreknu učešća u Evroligi i Evrokupu do čega bi došlo ukoliko bi ABA liga izašla iz EKA.

Jasno je kao dan da su klubovi i savezi sa ovih prostora žrtveno jagnje u ratu koji vode FIBA i Evroliga i da samo oni mogu da budu na gubitku u svakom slučaju, a najzanimljivije od svega je što je jedan od glavnih „vojskovođa“ na strani FIBA čovek iz Srbije.

ABA liga odnosno klubovi i savezi su dobili rok do 29. juna da isprave nedostatke odnosno zamerke koje je iznela FIBA. Ako se to ne desi prve žrtve bi mogle da budu reprezentacije sa ovih prostora koje očekuju brojna takmičenja tokom leta, a sva ta takmičenja organizuje FIBA.

0
0

2 Komentara

  1. .!. XXAAXXAA .!. Sta je bre potomci FAHRIE MUSLIU, nece vam pomoci ni vas buduci vlasnik, sponzor ovk.. .!. XXAAXXAA .!. Vracate se vasem starom dobrom zanatu, skupljanju sek. sirovina i ciscenju nase Srbije, da mi Grobari zivimo u cistom i lepom uredjenom drustvu.. .!. XXAAXXAA .!. FIBA, kao i FIFA ispravlja nepravdu !!! Ziveo Partizan i majka Srbija !!!

    0
    0
    Odgovori
    • Ko sve nema ovaj internet pa to je porazavajuce, toliko nebuloza na jednom mestu pa to je fenomen. Po tvojoj kolicini inteligencije koja izbija iz tebe jasno se odmah vidi da cesh ceo zivot provesti radeci kao fizikalac u nekoj hladnjaci ili zadruzi jer selo iz tebe izvire na sve strane.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter