0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MARINA MALJKOVIĆ: Pravimo početničke greške, poklanjamo lake poene…

Objavljeno: 18.06.15 u 20:17

I posle teške i veoma važne pobede nad Slovačkom, selektor naše ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković nije u potpunosti bila zadovoljna nastupom svojih izabranica.

Srbija je slavila sa 76:74 protiv Slovačke i to pogotkom u poslednjim sekundama Sonje Petrović. Time je pao kamen sa srca mnogima kraj malih ekrana, ali i selektoru našeg ženskog košarkaškog tima, Marini Maljković.

– Mislim da smo se jako namučili. I dalje su prisutne neke početničke greške, koje sebi ne smemo da dozvolimo. Moramo to da korigujemo za sledeću utakmicu. Ipak, bitno je da je danas pobedio tim, tim koji se borio do kraja. Uložili smo ogroman trud i pobedili uprkos nešto lošijoj igri – rekla je Marina Maljković, a prenosi sajt KSS.

Maljkovićeva je i pojasnila na kakve ‘početničke greške’ je tačno mislila.

– Bilo ih je mnogo. To su situacije gde bukvalno poklanjamo poene, nešto više ih je bilo u prvom poluvremenu. Četiri poena smo primile kad one stoje nazad u ‘ofsajdu’, a mi ih ne vidimo. To su četiri poena, a mi smo pobedili sa samo dva razlike. I to je samo jedan primer, poklon poena protivniku bilo je bar 15-20 i radićemo da to ispravimo – pojasnila je naša selektorka.

Ipak, nije sve bilo tako ‘crno’, već je Maljkovićeva imala i pohvale za svoje košarkašice.

– Čestitam ekipi na zalaganju do poslednjeg trenutka i na timskoj pobedi, gde je svaka od 12 košarkašica bila bitna, donela nešto, pokazala nešto i doprinela pobedi – istakla je Marina Maljković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter