0
Košarka

Foto: Bogdan Kosanović

RED BULL KING OF THE ROCK: Bogdan Dragović kralj uličnog basketa! (FOTO)

Objavljeno: 15.06.15 u 20:03

Beograđanin Bogdan Dragović pobednik je petog izdanja Red Bull King of the Rock turnira. Dragović je u spektakularnom finalu, koje je igrano pred prepunim tribinama na terenim KK Crvena zvezda na Kalemegdanu, savladao Darka Damnjanovića rezultatom 14:10, i tako uzeo titulu kralja uličnog basketa. Bogdan će predstavljati Srbiju na svetskom finalu u Istanbulu.

 Peti Red Bull King of the Rock turnir ponovo je pomerio granice basketa 1na1. Više od 2.500 gledalaca sa tribina bodrilo je 64 basketaša tokom njihovih okršaja pod košem. Ni ovoga puta nisu izastali sjajni potezi, fantastične trojke, neizvesni produžeci i koševi u poslednjoj sekundi za prolaz u narednu rundu, ali pre svega nije izostao fer plej na terenu. Čak ni pljusak koji je u jednom momentu zahvatio Beograd nije prekinuo vrunski basket, a nije smetao ni publici koja je uprkos kiši bodrila svoje favorite.

 Drama je nastala već u osmini finala kada je Vuk Đorđević fantastičnom igrom izbacio dvostrukog kralja Nebojšu Boškovića. Đorđević je izborio put u polufinale gde ga je sačekao dvostruki finalista Bogdan Dragović. Drugo polufinale igrali su, još jedan bivši finalista, Darko Damnjanović i Jovan Stefanov. Sva četvorica dala su sve od sebe i ostavila srce na terenu, ali su se u finalnoj borbi pod košem, za titulu kralja borili Damnjanović i Dragović. Iz tog duela, a nakon trećeg uzastopnog učešća u Red Bull King of the Rock finalima, Dragović je izašao kao pobednik.

Photo_Bogdan_Kosanovic_0010.
Foto: Bogdan Kosanović

 

 – Ne znam šta da kažem. Presrećan sam,“ rekao je Dragović nakon osvajanja turnira. „Treći put sam u finalu, i sve vreme mi se po glavi motala slika iz prethodne dve godine, pribojavao sam se da mogu ponovo da izgubim. Ali sada sam, zaista, poslednji atom snage ostavio na terenu, dao sam sve od sebe, koncentracija mi je bila na nivou, šutevi su me hteli, imao sreće.

 On se sa Damnjanovićem susreo u polufinalu prošlogodišnjeg turnira i tada ga je dobio. “Darko je izuzetno jak protivnik i često gubim od njega, ali mislim da je bio za nijansu umorniji jer je igrao dva produžetka” kaže novokrunisani kralj.

Photo_Bogdan_Kosanovic_0018.
foto: Bogdan Kosanović

 

 Dragović će Srbiju predstavljati na svetskom finalu Red Bull King of the Rock turnira koje će se igrati u Istanbulu u Turskoj. “Velika je čast predstavljati svoju zemlju, dostojno ću nas predstavljati u Istanbulu” poručio je Bogdan.

 U pauzama takmičenja publika je uživala u majstorijama našeg najboljeg fristajl basketaša Nemanje Tricky Blažića, dok je neposredno pred finale nastupio Marčelo i Filteri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter