8
Košarka

FOTO: STARSPORT

FINALE: Zvezda za miran san, Partizan u borbi za preživljavanjem

Objavljeno: 15.06.15 u 10:21

Večeras od 21:00 sat u dvorani „Pionir“ na repertoaru će biti druga utakmica finalne serije domaće košarkaške lige.

Kao što je dobro poznato, crveno-beli su stigli do pobede u prvom meču i sada rasterećeniji čekaju novi okršaj sa „večitim rivalom“.

Izabranici Dejana Radonjića žele po svaku cenu da se domognu triple krune, a iako trofej u domaćem prvenstvu ne nosi sa sobom prohodnost u evropska takmičenja, sama činjenica da se Crvena zvezda nije domogla naslova šampiona Srbije od 1998. godine daje dodatni motiv igračima ovog tima.

Slična situacija i sa crno-belim klubom, samo četa Duška Vujoševića na sve to gleda iz obrnutog smera. Nema dileme da bi svi u klubu iz Humske bili presrećni kada bi se njihova vladavina domaćom ligom nastavila.

Takođe, titula u domaćem prvenstvu na neki način bi neutralisala novi izostanak crno-belih iz Evrolige.

– Oni na našim plejmejkerima menjaju dobre odbrambene igrače, koji pri prenosu lopte naprave tri faula, a eventualno četvrti im se svira. U kretnji bez lopte blizu koša, pri izlasku iz blokada, to su udarci, provokacije, laktovi u leđa prilikom skoka… Zvezda ima dobar atletski potencijal, vidi se da postoji red i disciplina, zna se šta napadaju, koja protivnikova slaba mesta… Ali, ovakav način borbe, prenesen iz drugih sfera života, koji će se preneti i na druge sfere, nije u redu – rekao je Vujošević pred meč pokušavajući da zagreje atmosferu u svom stilu.

Sa druge strane, uprkos pobedi u prvom duelu, trener Zvezde, Dejan Radonić svestan je njegovim momcima neće biti lako u drugom meču.

– U prvom meču smo bili bolji. Sada nas očekuje duel pred navijačima Partizana koji daju veliku podršku svom timu. Svesni smo da će Partizan dati sve od sebe da dobije sutrašnju utakmicu. Moramo da budemo spremni i da imamo odgovor na sve kako bismo došli do pobede – rekao je Radonjić.

0
0

8 Komentara

  1. Kakvo preživljavanje dave se pacovi ! ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE ! ! !

    0
    0
    Odgovori
  2. АЈМО ДА ИМ СЕ УСЕРЕМО У ЖИВОТ, МАРШ У ИНДИЈУ ГУРБЕТИ!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter