2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

EKSPRESNO: Đilas odgovorio Vujoševiću, iako komunicira isključivo sa predsednicima?!

Objavljeno: 11.06.15 u 19:10

Trener Partizana Duško Vujošević je danas izneo mišljenje o aktuelnom košarkaškom trenutku i, između ostalog, zapitao se zašto Savez “više brine šta će klubovi da igraju, nego zašto se 10 juniora nije odazvalo reprezentaciji?“.

To se nije svidelo prvom čoveku KSS, Draganu Đialsu, pa je brzo usledio odgovor, iako u prvoj stavci piše da ne komunicira sa trenerima ni sa pomoćnim osobljem“.

Elem, saopštenje prenosimo u celini.

‘- 1. Kao predsednik Košarkaškog saveza Srbije komuniciram isključivo sa predsednicima klubova, a ne sa trenerima i pomoćnim osobljem.

2. ABA liga je, odlukom FIBA Evropa od 7. marta, a koja je stupila na snagu 1. maja 2015. godine, izgubila priznanje FIBA, jer je bila jedina liga u Evropi koja je odbila da dostavi statusnu dokumentaciju Lige.

3. Statut FIBA Evropa izričito zabranjuje učešće klubovima, sudijama i ostalim zvaničnim licima u ligama koje nisu priznate.

4. Statut FIBA obavezuje nacionalne federacije da iz svih takmičenja diskvalifikuju klubove i pojedince koji učestvuju u ligama koje nisu priznate.

5. Košarkaški savez Srbije i ja lično, u svakoj izjavi, na svakom sastanku kome sam prisustvovao, sam se jasno zalagao za postojanje regionalne lige.

6. Dana 10.06.2015.godine smo sa sastanka klubova iz Saveza poslali poziv svim federacijama i klubovima da održimo zajednički sastanak kako bismo sačuvali regionalnu ligu,poslali poziv svim federacijama i klubovima da održimo zajednički sastanak kako bismo sačuvali regionalnu lig organizovanu u skladu sa Statutom FIBA i standardima Evrolige.

7. Regionalna liga počinje u oktobru 2015. godine i ima sasvim dovoljno vremena da se organizuje na način prihvatljiv za sve.

8. Ko bi vodio takvu regionalnu ligu bi trebalo da odluči 12 klubova učesnika koji bi, po ugledu na Evroligu, bili i njeni vlasnici.

9. Ukoliko ostali klubovi učesnici regionalne lige i njihovi nacionalni savezi ne budu želeli da nastave sa regionalnim takmičenjem, igraće se nacionalne lige. O tome kako bi bila organizovana takva liga razmišljaćemo tek kad iscrpimo sve mogućnosti za nastavak postojanja regionalnog takmičenja – navodi se u saopštenju.

Eto, to je odgovor Đilasa na pitanja koja je postavio Vujošević. Kada već spominjemo KSS, to nije jedina novost, Italijani pišu da će selektor Aleksandar Đorđević sesti na klupu Armanija. 

0
0

2 Komentara

  1. Jebe se Duleta za Nacionalni tim Srbije,on je Crnogorac i njemu je Partizan najvazniji. On ce na sve pristati samo da bude u interesu Partizana..

    0
    0
    Odgovori
    • I Dule nema nikakav moralni interes za Nacionalni tim Srbije a za svoj voljeni Partizan bi sve ucinio i na sve pristao u interesu Partizana

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter