Košarkaška agencija Beobasket organizovaće 28. juna u Kombank areni revijalnu utakmicu pod nazivom „Sve zvezde Beobasketa“ uz učešće najboljih evropskih i svetskih igrača.

Povezane vesti

Ljubitelji košarke moći će u Beogradu uživo da vide najboljeg igrača Olimpijakosa i reprezentativca Grčke Vasilisa Spanulisa, njegovog saigrača Brajanta Danstona, Džastina Doelmana iz Barselone, Kajla Hansa iz CSKA, ali i igrače iz NBA lige – Mirzu Teletovića, Pera Antića, Nikolu Pekovića, Žofrea Lovernja, kao i mnoge druge.

Košarkaši će biti podeljeni u tri tima, a utakmice će biti organizovana po prinicipu trijagonala. Dan uoči meča jedan teren u Beogradu biće renoviran po standardima FIBA, koji će ostati građanima na korišćenje.

– Želja nam je da poklonimo jedan do sada neviđen košarkaški spektakl svim stanovnicima Srbije i da što više dece, ali i rekreativaca vidimo na terenima širom zemlje, Otvaranjem terena „Vasilis Spanulis“ Beobasket želi simbolično da se zahvali najpoznatijem igraču agencije i jednom od najboljih ambasadora ovog sporta na igrama koje pruža i pobedničkom karakteru koji mladima služi kao inspiracija – rekao je osnivač i vlasnik agencije Miodrag Ražnatović na konferenciji za medije u Kombank areni.

Pored toga, u nedelju koja prethodi događaju biće organizovana dva turnira za najmlađe košarkaše u Osnovnoj školi Svetozar Marković i na terenima KK Mladost iz Zemuna.

– Ovaj događaj nije osmišljen kao martketing jer nama reklama nije potrebna, već da bismo nešto ostavili građanima Srbije i ljubiteljima košarke u ovoj zemlji. Želim da se zahvalim mojim klijentima i napravim im lep događaj kako bi uživali tri dana, ali i da urade na terenu nešto što ne bi smeli na zvaničnim utakmicama, recimo da Bobi Marjanović šutne trojku – naveo je Ražnatović i dodao da će televizijski prenos biti u 14 zemalja u Evropi.

On je dodao da je prvobitna ideja bila da se meč organizuje u Šumicama, ali da to nije bilo moguće kada je na papir stavio sva imena koje predstavlja.

– Ulaz u Arenu biće slobodan, nadam se da će odziv publike biti veliki i da ćemo se ovog događaja prisećati narednih 20 godina. Trenutno nemamo otkaze igrača, svi su pristali da dođu iako je još rano i moguće su povrede. Velike su šanse da vidimo Spanulisa, Lovernja, Hajnsa, Teletovićam koji su oduševljeni što će doći u Beograd – rekao je Ražnatović i otkrio da će na dan utakmice biti organizvano 20 autobusa koji će u Beograd dovesti mališane širom Srbije kako bi prisustvovali manifestaciji.

Prvi klijent agencije Beobasket Branko Sinđelić, koji je iz zemunske Mladosti prešao u Beovuk, rekao je da su pregovori trajali veoma kratko, ali su se isplatili.

– Taj transfer je bio čudan jer menadžerske agencije nisu postojale. Nikome ništa nije bilo jasno, a meni je bilo zanimljivo da mogu drugovima da se pohvalim da imam menadžera. Moram da se zahvalim Ražnatoviću jer da nije bilo njega verovatno bih kao većina Zemunaca u to vreme krenuo stranputicom – našalio se Sinđelić.

Učescnici revijalnog meča biće kapiten Partizana Dragan Milosavljević, kao i centar Zvezde Boban Marjanović, koju su poručili da im je drago što će biti na istom terenu sa svim tim imenima evropske i svetske košarke.