3
Košarka

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Partizanu pobeda u gradskom derbiju, Zvezdi ipak prvo mesto pred plej-of!

Objavljeno: 04.06.15 u 22:58

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu u poslednjem kolu Superlige Srbije rezultatom 92:82 (30:19, 23:22, 19:21, 20:20), ali zbog boljeg međusobnog skora crveno-beli će biti prvi na kraju regularnog dela takmičenja u nacionalnom šampionatu.

U crno-belom timu nije bilo kapitena Dragana Milosavljevića, dok za crveno-bele nije igrao Stefan Jović. Partizan je furiozno otvorio utakmicu i posle samo četiri minuta igre došao do dvocifrene prednosti. Maestralno su crno-beli šutirali na početku, pogodili su četiri od pet šuteva za tri poena, odlično su trčali kontranapade i bez većih problema stegli ogromnu prednost od 30:13.

Već u toj prvoj četvrtini Partizan je dostigao i prestigao Zvezdinu prednosti iz prvog duela ova dva tima, čime je počela borba ne za pobedu u ovom duelu, već za razliku i prvo mesto na kraju regularnog dela Superlige Srbije.

Međutim, izabranici Dejana Radonjića su uspeli da smire veliki nalet Partizana i da se spuste i ispod tih magičnih 10 poena zaostatka. Crno-beli su zaista igrali sjajno danas, ponovo su nošeni Aleksandrom Pavlovićem i mladim, danas odličnim Vanjom Marinkovićem odlepili se na ‘plus 12’.

U drugom poluvremenu, tačnije trećoj deonici, razlika je konstantno bila od 10 do 12 poena u korist Partizana, a onda je odluka pala u poslednjoj deonici. Duško Vujošević je na parketu držao Nikolu Milutinova i pored problema sa faulovima, i to mu se isplatilo, pošto je centar crno-belih bio odličan u čuvanju najvišeg igrača lige, Bobana Marjanovića.

Na pet minuta pre kraja, prilikom faula Kalinića nad Mačvanom, igrač Zvezde se iznervirao zbog te odluke sudija, te je prvo zaradio tehničku ličnu grešku, a onda i isključujući, čime je Milan Mačvan dobio šest vezanih slobodnih bacanja.

Krilni centar je iskoristio pet od šest penala, a zatim je Nikola Milutinov pogodio preko Marjanovića za maksimalnih plus 20 u korist Partizana (88:68). Ipak, od tog trenutka Zvezda je napravila veliku seriju 13:1 i ponovo tas na vagi prebacila na svoju stranu, obezbedivši tako prvo mesto pred početak plej-ofa.

Aleksandar Pavlović i Boban Marjanović podelili su epitet najefikasnijeg igrača meča sa po 20 poena. U Partizanu Mačvan je dodao 18, Vanja Marinković 15, a Milenko Tepić 14 poena, dok je u Zvezdi Vilijams pratio svog centra sa 13 koševa, Čarls Dženkins sa 11, a Branko Lazić sa 10 postignutih poena.

Plej-of počinje već u subotu, kada će Crvena zvezda igrati protiv Mega Leksa, dok će se u drugom polufinalu Partizan sastati sa Metalcem iz Valjeva.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter