4
Intervju

NENAD MILJENOVIĆ ZA HOTSPORT: Očekivao sam poziv u reprezentaciju!

Objavljeno: 29.05.15 u 20:55

Plejmejker košarkaškog kluba Mega Leks, Nenad Miljenović govorio je za Hotsport.rs o učinku njegovog kluba u Košarkaškoj ligi Srbije i teškom rasporedu takmičenja koji je zapao Megu naročito u poslednjih nekoliko utakmica, kao i o potencijalnoj pretnji večitima u plej ofu ovog prvenstva. Mladi plej se takođe osvrnuo na reprezentativni spisak selektora Aleksandra Đorđevića i govorio o mogućnostima naše reprezentacije na predstojećem Evropskom prvenstvu koje se igra ovog leta.

intervju Ekipa Mega Leksa je prikazala solidnu igru ove sezone. Kakva su Vaša očekivanja u daljem toku takmičenja?

 – U principu sam zadovoljan našom igrom za sada. Dobijali smo nekoliko bitnih utakmica u poslednje vreme, ali smo takođe imali i veoma težak raspored. Svakako nije prijatno da igraš najpre protiv Crvene zvezde, a onda i protiv Partizana već u sledećem kolu. Dobro smo se držali, ali je iskustvo ipak presudilo u te dve utakmice, naročito protiv Partizana kada smo promašili šut za pobedu. Naš cilj je da osvojimo jedno od prva četiri mesta i plasiramo se u plej-of takmičenja, a onda ćemo se nadigravati i videćemo koliko možemo. Možda nam je više puta do sada manjkalo samopouzdanje i nedostajala sreća u pojedinim trenucima, ali ipak verujem u ovaj tim.

intervju Posle duela sa Crvenom zvezdom u osmom i Partizanom u devetom kolu, odigrali ste još jednu tešku utakmicu protiv valjevskog Metalca već u desetoj rundi i takodje izgubili taj meč. Mislite li da je zgusnut i težak raspored uticao na ishod ove utakmice?

 – Raspored nam svakako nije išao u prilog. Ni malo nije lako odigrati protiv “večitih” u svega nekoliko dana. Posle toga je došla i ova utakmica protiv Metalca koju smo takođe izgubili. Poštujem Valjevce, imaju sjajnu ekipu, uskoro će dovesti nekoliko zvučnih pojačanja i takodje su jedan od favorita za plasman u plej of. Nije sramota izgubiti od njih, ali smo mi dosta umorno i prezasićeno odigrali ovaj meč. Ne kažem da bismo ih pobedili da nas nije zapao ovakav raspored , ali svakako bismo odmorni i sa više koncentracije odigrali tu utakmicu.

Nenad Miljenović

intervju Kako komentarišete spisak selektora Đorđevića za predstojeće Evropsko prvenstvo?

 – Treba verovati u sve te momke. Svako od njih zaslužuje poziv u reprezentaciju i selektoru će biti zaista teško kada dođe vreme skraćivanja spiska i odabira konačnih dvanaest igrača koji će putovati na Evropsko prvenstvo. Očekujem veliku borbu i zalaganje na terenu. Nadam se da ćemo imati onakav pristup igri kao na jesenas odigranom Prvenstvu Sveta gde smo postali vice šampioni. Mislim da će Đorđević tokom leta odlično ukomponovati ekipu koja će nas dostojno predstavljati i na ovom turniru.

intervju Na širem spisku su se našli nekoliko igrača Mega Leksa poput Kešelja, Jokića, Zagorca. Vaše ime je ovog puta izostalo. Kako se osećate zbog toga i da li ste očekivali poziv selektora s obzirom da ste odlično odigrali ove sezone i imali u proseku deset asistencija po utakmici?

– Zadovoljan sam svojim učinkom ove sezone, ali uvek može bolje. Trudiću se da nastavim u ovom ritmu i da popravim još neke segmente u igri. Što se reprezentacije tiče, očekivao sam poziv. Međutim bila je velika konkurencija na mojoj poziciji, a selektor se odlučio za one iskusnije. Sve su ovo sjajni igrači, počevši od Teodosića, Markovića, Micića. Zaista je bilo teško izboriti se za mesto u timu. Drago mi je zbog mojih saigrača koji su dobili poziv. Želim im da se što bolje dokažu i nadam se da to i hoće.

nenad-miljenovic-srbija

intervju Igraćemo u prilično teškoj grupi na Evropskom prvenstvu. Rivali su nam Španija, Nemačka, Turska, Italija … Kakva su Vaša očekivanja?

 – Još uvek je rano za bilo kakve prognoze. Nacionalna prvenstva su i dalje u toku. Videćemo kasnije na pripremama kako će se stvari odvijati. Za Španiju verovatno neće igrati Mark Gasol, Kalderon i Riki Rubio, a pitanje je da li će Novicki nastupati za Nemačku, ali bez obzira, sve su ovo jake ekipe. Sve u svemu, treba se fokusirati na svoju igru i ne opterećivati se protivnicima. Nadam se da će naši momci dostojno reprezentovati svoju zemlju i na ovom takmičenju.

intervju Vaš omiljeni tim Golden Stejt je u finalu NBA lige. Stef Kari je takođe u vrhunskoj formi i proglašen je za MVP takmičenja. Kako komentarišete ovo finale protiv Klivlenda za koji nastupa takođe sjajni Lebron Džejms?

 – Drago mi je zbog Golden Stejta, sjajno su odigrali ove sezone i zaslušili su plasman u finale. Navijaću naravno za njih u finalu i želim im da osvoje ovo takmičenje. Međutim, biće jako teško. Klivlend je po mom mišljenju favorit. Na papiru imaju za nijansu jaču ekipu, a o Lebronu ne treba trošiti reči. U svakom slučaju, očekujem spektakl u finalu.

0
0

4 Komentara

  1. Kada se neko ugasi da li to znaci da je ispao iz prve lige!A sto se tice nenada miljenovica,kada vidim tepica i dala na pleyu place mi se,sve je receno,miljenovic veliki previd kk partizana

    0
    0
    Odgovori
  2. Da,da,da sone moj konacno ti se sve obija o glavu,cova te je naucio i tvoji u kuci da igras samo za indeksne poene,po tome si i jedino prepoznatljiv,navikao si ti da se svih 40 minuta igra za tebe ali to vise ne ide,i da racunas koliko imas indeksnih poena,zato si i tako efikasan kad bi ceo svet gledao statistiku ti bi bio car kosarke al kad se utakmica pogleda NEMA TE NIGDE…cuti tu gde si jer za boljei nisi i LJUBI ZALIZANOG U DUPE SVAKI DAN JER DA NJEGA NIJE DAVNO BI RADOO KOD NEKOG PRIVATNIKA ZA 30 000… zajebo si fmp presao u partizan i tamo nista,ajde pozajmica mega,nista,ajmo u kragujevac,nista,i kad su ti se zatvarala vrata zvao te zalizani da te forsira jer ipak mnogo je ulagao u tebe pa da te bar proda u afriku.. ne budi kompleksas i budi realan i IZADJI VISE IZ STATISTIKE o reprezentaciji ne pomisljalj jer nema mesta tamo za tebe niti ce biti ikad,jedino ako zalizanom treba da te proda samo tako mozes 🙂

    0
    0
    Odgovori
  3. Ne brini Nenade, ako Markus ode, ti sledeće godine igraš Evroligu. ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE! !!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter