1
Košarka

ĐILAS O PROMENAMA U ABA: Stvar je veoma delikatna, ne smemo da se igramo sa FIBA!

Objavljeno: 23.05.15 u 12:46

Pošto je u Ljubljani održan sastanak na kome je odlučeno da klubovi budu većinski vlasnici regionalnog takmičenja, svoje mišljenje o tome na sastanku u Kući košarke izneo je i predsednik KSS-a Dragan Đilas.

Glasovima rukovodstva lige, kao i predstavnika Partizana, Igokee, MZT Skoplja, Krke, Zadra, Union Olimpije, Cibone, Cedevite i Budućnosti, klubovi učesnici preuzeli su ove nedelje 80 odsto vlasničko-upravljačkih prava nad takmičenjem.

Sa svih strana stizala su različita mišljenja klubova, a naša dva najveća takođe su suprotstavljenih stavova. Šampion ABA lige Crvena zvezda je protiv tog predloga, dok najtrofejniji tim ovog takmičenja Partizan je podržao ove promene. Zbog toga je u Kući košarke održan sastanak na kome je bilo reči o onome što će proisteći iz ovakvih promena u regionalnoj ligi.

– Nalazimo se u prilično delikatnoj situaciji, jer su klubovi ABA i po novom sporazumu transformacija vlasnici ‘samo’ 80 odsto lige. Ne smemo da se igramo sa FIBA upozorenjima, u kojima se eksplicitno zahteva stoprocentno klupsko vlasništvo, inače liga neće biti priznata, a savezima, čiji klubovi učestvuju u takvoj formi takmičenja, prete reprezentativne sankcije, neposredno posle predstojećeg seniorskog Evropskog prvenstva – izjavio je posle ovog sastanka predsednik KSS-a Dragan Đilas.

Đilas je ponovio apel da se održi sastanak po ugledu na onaj iz 2009. godine, u kojem bi učestvovali predstavnici KSS, ABA, Evrolige i klubova, jer bi prema njegovom mišljenju, ti razgovori bili presudni za otklanjanje svih nedoumica.

0
0

1 Komentara

  1. U interesu svih klubova bi trebalo biti 100% njihovo vlasnistvo ravnomerno rasporedjeno i onda bi pobednik lige i visoko plasirani klubovi imali dobre privilegije u evropskim kupovima

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter