0
Košarka

NBA: CP3 izbacio šampione, Klipersi u polufinalu Zapada!

Objavljeno: 03.05.15 u 08:24

U natavku takmičenja u NBA ligi noćas je odigran samo jedan meč Zapadne konferencije.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa eliminisali su aktuelne NBA šampione, San Antonio Sparse, pobedivši u sedmom meču serije rezultatom 111:109 u svom Stejpls Centru.

Fantastičan meč u „Gradu Anđela“ u kojoj su dve ekipe igrale „neck to neck“, smenjivavši se u vođstvu čak 31 promena vođstva rivala, trijumf je priprao ekipi koja je u svojim redovima imala – Krisa Pola.

Fantastični plejmejker Klipersa igrao je sa bolovima u tetivi desne noge, ali je ipak imao dovoljno snage da pogodi šut za trijumf na svega sekund pre kraja meča.

Treba napomenuti da je Pol iz igre šutirao sjajnih 9-13, pogodivši čak 5 trojki iz svega 6 pokušaja i realizovavši svih 4 slobodna bacanja.

Sjajni CP3 imao je i veliku pomoć Blejka Grifina, momka koji je upisao tripl-dabl, ali je ipao ostao u senci fenomenalnog Pola.

Grifin je meč završio sa 24 poena, 13 skokovai  10 asistencija uz odličan procenat šuta iz igre pogodivši 7-14 svojih pokušaja uz 10-11 sa penala.

Na drugoj strani, kao i tokom čitave ove serije, blistao je Tim Dankan sa novim dabl-dablom od 27 poena i 11 skokova. Toni Parker je imao 20 poena i po 5 asistencija i skokova.

Rezultati:

Los Anđeles Klipers (4) – San Antonio Spars (3) 111:109

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter