0
Košarka

RIZNICA TROFEJA NA STAROJ FOTOGRAFIJI: Srpsko-crnogorski ‘drim-tim’, možete li sve da ih prepoznate? (FOTO)

Objavljeno: 28.04.15 u 00:00

Bivši košarkaš Partizana i nekadašnji reprezentativac tadašnje države Nikola Lončar postavio je na svoj Instagram profil zanimljivu fotografiju iz lične arhive. Pre nego što pročitate ostatak teksta proverite svoju moć zapažanja i pokušajte da prepoznate legende svetske košarke.

Juniorska reprezentacija Jugoslavije 1991. godine putovala je na Svetsko prvenstvo koje se održavalo u Kanadi. Jedan deo selekcije, igrači iz Srbije i Crne Gore, predvođen sadašnjim trenerom Partizana Duškom Vujoševićem okupio se u Beogradu, a na železničkoj stanici je napravljena antologijska fotografija.

Na njoj se pored Vujoševića u gornjem redu nalaze Željko Rebrača, Nikola Lončar, Dragan Tarlać, Dejan Bodiroga, Mlađan Šilobad, Petar Arsić, Željko Topalović i Kosta Jankov, a čuče Borko Radović i Gavrilo Pajović.

Za razliku od prethodne slavne generacije koja je 1987. godine u Bormiju došla do zlatne medalje, ova četiri godine kasnije nije uspela da dođe do medalje pošto je u meču za bronzu poražena od Argentine, a u finalu SAD je savladao Italiju.

mladi-kosarka-loncar-instagram

Međutim, pobrojani igrači nastupajući za Partizan, Crvenu zvezdu, Budućnost, FMP, Beobanku, Stefanel, Panatinaikos, Olimpijakos, Beneton, Barselonu, Real, Makabi, CSKA iz Moskve, Lotomatiku, Armani, Huventud, Estudijantes, Lijetuvos Ritas, Nju Džersi Netse, Detroit Pistonse, Atlantu Hokse, Los ANđeles Kliperse, Čikago Bulse i brojne druge klubove osvojili su na desetine trofeja sa svojim klubovima, ali što je za nas daleko važnije neki od njih su učestvovali i u osvajanju Evrolige Partizana 1991. godine, a većina njih je bila i deo reprezentacija SR Jugoslavije i Srbije i Crne Gore koje su devedesetih godina (po ukidanju sankcija) i početkom 21. veka doneli pregršt medalja našoj košarci.

Saznajte i ko je Bogdana Bogdanovića „ubijao“ u igri „jedan na jedan“ i ko se veoma raduje njegovom velikom košarkaškom napretku.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter