0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

NE MOŽE BEZ USLOVA: Evo koje posebne zahteve za FIBA imaju svi srpski klubovi!

Objavljeno: 28.04.15 u 21:11

Na sastanku svih predstavnika srpskih klubova, članova FIBA i KSS oko formiranja nove regionalne lige određeni su dalji koraci i uslovi u pregovorima.

Kako b92 saznaje i prenosi, predstavnici klubova nisu krili iznenađenje dokumentom koji im je prezentovan, jer su se u njemu nalazile brojne odredbe i predlozi o kojima se do sada nije raspravljalo na sastancima u Ženevi i Beogradu. Nekadašnji bugarski sudija Kosta Ilijev u Beogradu je boravio kao predstavnik FIBA i saslušao je predloge srpskih klubova oko formiranja nove regiolalne lige.

1. Srpski klubovi slažu se da igraju novu regionalnu ligu u kojoj bi učestvovala i FIBA, ali samo ako to telo donese svoju, ili pismenu garanciju Evrolige, da će nastup u „Premijer ligi“ donositi direktnu prohodnost ka Evrlogi i Evrokupu.

2. Srpski klubovi zahtevali su takođe pisanu garanciju (pošto je po Statutu teoretski to bilo moguće) da u budućnosti u toj ligi neće biti klubova sa Kosova. Podsetimo, osim po osnivačkom aktu, ta mogućnost je otvorena i zbog činjenice da je FIBA priznala takozvanu državu Kosovo kao punopravnog člana.

3. Srpski klubovi zahtevali su da se sedište lige (koje je po predlogu koji ima je prezentovan i zvanično u utorak trebalo da bude u Podgorici) obavezno preseli u Beograd, koji je bio centar lige i u nekadašnjoj SFRJ.

4. Takođe, srpski klubovi zahtevali su da se omogući nesmetan razvoj domaće lige, bez obzira na eventualno učešće najjačih srpskih klubova u regionalnoj ligi.

Takođe, pored toga govorilo se i novčanim detaljima, odnosno o rashodima, ali i prihodima klubova. Međutim, sve to je načelno i za konačne odluke se čeka konačan dogovor ULEB i Evrolige.

hotsport.rs  – b92.net

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter