0
Košarka

NOVI POTRESI: Rat FIBA I ULEB se nastavlja, uključile se najjače evropske lige

Objavljeno: 24.04.15 u 12:58

Rat na relaciji FIBA i ULEB nastavljen je pismom koje su na adresu krovne organizacije poslali čelnici vodećih evropskih liga, a sve povodom najave da bi utakmice kvalifikacija za kontinentalna prvenstva mogle da budu igrane tokom sezone čemu se oni žestoko protive.

Pismo prenosimo u celosti:

„ECA i vlasnici dole potpisanih liga okupili su se u Barseloni 15. aprila i složili da pošalju ovo pismo koje odražava njihov zajednički stan povodom „FIBA sistema takmičenja od 2017″ i pisma koje smo dobili 23. januara.

Reprezentacije su veoma važne u košarci i moraju biti poštovane, kao što su bile u prethodnih 15 godina. Klubovi su baza aktivnosti u celom svetu. Kao rezultat toga, moraju biti zaštićeni i moraju imati udela u svim važnim odlukama.

ECA i sve dole navedene lige odbijaju ideju igranja reprezentacija za vreme klupskih obaveza. Takav kalendar je jednostavno neprihvatljiv. Ne znamo kakav je dogovor FIBA sa NBA oko učešća njihovih igrača, ali verujemo da i oni dele naše mišljenje. Ono što bismo mi voleli je da sednemo i ponovo porazgovaramo sa čelnicima FIBA i nađemo rešenje koje odgovara svima.

Aktivnost klubova je većina košarkaškog biznisa i klubovi su ti koji isplaćuju igrače i paze na njih. Tako bi trebalo i da ostane, što naravno ne isključuje igranje za nacionalni tim uz uslove da:

Igrači imaju bar jedan mesec odmora, da budu osigurani i kao članovi reprezentacije i da se prihod od ulaznica i tv prava za međunarodna reprezentativna takmičenja podjednako deli kao što je u drugim velikim sportovima.

Nadamo se da će se FIBA posvetiti ovim zadacima brzo i sa interesovanjem i da će sve biti rešeno. Mi smo i dalje raspoloženi za saradnju.“

ABA LIGA
Italijanska Liga
Španska Liga
Litvanska liga
Francuska Liga
Grčka liga
Bundesliga
Evroliga

Podsećamo da je FIBA zapretila najpre preko ABA lige nacionalnim asvezima da bi mogla da posegne za drastičnim kaznama ukoliko njene odluke ne budu poštovane odnosno da bi reprezentacije tih zemalja mogle da budu suspendovane sa takmičenja koja se organizuju pod okriljem te organizacije.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter