Nekadašnji košarkaš Partizana i reprezentativac tadašnje zemlje Goran Grbović govorio je o polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige u kojoj je Crvena zvezda savladala Partizan sa 3:1, uz poseban osvrt na partije i ponašanje Saše Pavlovića od kojeg se očekivalo mnogo više.

– Možda je jedan od razloga za slabije partije i to što se prekasno priključio timu. Jeste trenirao u Baru, ali je propustio ekipne pripreme. Mada, on jeste fizički spreman, verujte da maksimalno trenira i daje sebe, ali nije u najboljoj formi, to je činjenica, kaže Grbović, a prenosi portal BN televizije.


Neizbežna tema je i suđenje na koje se Pavlović nije privikao, a popularni Grba ima objašnjenje i za to.

– On je igrač jakog temperamenta koji nije bio pripremljen na psihološkom planu za jednu ovakvu seriju. A to je već krivica stručnog štaba. Prosto, celu karijeru je proveo u NBA, a tamo nema provokacija kakve je trpeo od Zvezdinih igrača. Nažalost, podlegao im je, podlegao je celokupnoj atmosferi i to se najviše odrazilo na njegovu igru. Jeste malo čudno za igrača koji iza sebe ima toliko NBA sezona, ali tako je.

Imao je Grbović zamerke na suđenje u prva tri meča, koje je po nejgovom mišljenju bilo na štetu oba tima.

– Suđenje je u prva tri meča bilo loše za obe strane, a on se definitivno nije adaptirao na taj kriterijum arbitara. Za udaranje Lazića je, recimo, zaslužio isključujuću grešku, sudije su morale da taj detalj pogledaju na snimku. On je fenomenalan momak, ali je prosto sagoreo u prevelikoj želji. Ima i igračkog iskustva, međutim, dugo nije bio ovde i nema hladnu glavu za ovakve duele. Na sve to nadovezalo se i njegovo loše izdanje na parketu, uvukla mu se nervoza i više nije bilo povratka, zaključio je Grbović.

Nije se Pavlović obračunavao samo sa Lazićem već je na njegovoj meti bio i Kalinić, kao i Dženkins koji je dobio pesnicu u glavu.

hotsport.rs