2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Zvezdi sve i finale i Evroliga, Amerikanci vodili crveno-bele do treće pobede

Objavljeno: 19.04.15 u 23:02

Košarkaši Crvene zvezde će i naredne sezone igrati u Evroligi pošto su u polifinalnoj seriji ABA lige sa 3:1 savladali Partizan nakon trijumfa u četvrtom meču od 81:73 (22:24, 16:12, 26:22, 15:17).

Crno-beli su daleko bolje otvorili meč, stekli čak 10 poena viška u prvoj deonici, ali nisu uspeli tu prednost da sačuvaju pa je Crvena zvezda do kraja te četvrtine smanjila na samo -2. Kada su crveno-beli krajem drugog perioda poveli tu prednost do kraja nisu ispuštali, a ona je maksimalno išla do +9 u nekoliko navrata.

Do ključne prednosti tim Dejana Radonjića doveo je Markus Vilijams, koji se samo nadovezao na dobru partiju svojih saigrača, pa je krajem treće i početkom četvrte deonice vezao čak 17 uzastopnih poena.

Partizanu nije mnogo pomogao ni bolji učinak u skoku (34/20) pošto je Crvena zvezda mnogo bolje šutirala kako za dva tako i za tri poena (10/21 za tri, Kalinić i Dženkins po 3/4).

Najefikasniji sa po 19 poena bili su Vilijams i Dženkins, a sledili su ih Marjanović sa 12, Kalinić sa 11 i Mitrović sa 10 poena. Kod Partizana, čiji najvažniji igrači su brzo ušli u problem sa ličnim greškama dvocifreni su bili Edo Murić sa 25 i Nikola Milutinov sa 13 poena.

Crvena zvezda će u finalu koje počinje u subotu igrati sa boljim iz duela Budućnosti i Cedevite, a u toj seriji rezultat posle četiri meča je 2:2.

hotsport.rs

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter