0
Košarka

FOTO: NBA

ODBROJAVAMO DO ZAVRŠNICE NBA: Koga to nećemo gledati u plej-ofu?

Objavljeno: 17.04.15 u 17:44

Plej-of NBA lige počinje narednog vikenda, a ovosezonska nadmetanja propustiće veliki broj vodećih zvezda najbolje košarkaške lige sveta.

Prva zvezda Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant i Njujorka Karmelo Entoni drugu godinu zaredom neće igrati u završnici, pošto se njihovi timovi nisu plasirali u plej-of, ali, i da je situacija drugačija, povrede bih ih u tome svakako sprečile.

Takođe, odsutni će biti i Kevin Durent iz Oklahome i Dvejn Vejd iz Majamija.

Plejmejker Oklahome Rasel Vestbruk takođe neće igrati u plej-ofu, čime je postao prvi najbolji strelac NBA lige još od 2004. godine i Trejsija Mekgrejdija, koji će propustiti završnicu.

– Ovi momci su igrali plej-of godinama unazad i doneli su mnogo uzbuđenja samoj igri tokom završnica. Tako da, kada pogledam nazad, vidim da je mnogo velikih igrača odsutno iz plej-ofa, što je udarac za samu košarku – rekao je Entoni.

Ipak, ima još zvezda koje su ostale u završnici. Tim Dankan će pokušati da sa San Antoniom osvoji šestu titulu, dok će Lebron Džejms pokušati da donese trofej svom matičnom klubu Klivlendu.

Takođe, Stefon Kari i Džejms Harden će pokušati da odvedu Golden Stejt, odnosno Hjuston do prvog finala NBA lige posle više decenija.

Brajant, Durent, Entoni i Kris Boš su među igračima koji su ranije završili sezonu zbog povreda ili bolesti. Jedino od njih je Boš igrao na više od pola utakmica za svoj tim Majami.

Pol Džordž se oporavio od užasnog preloma noge prošlog leta, ali je njegov tim Indijana eliminisan u poslednjoj utakmici regularnog dela.

– Ovo je bila moja najteža sezona do sad, ali radujem se predstojećem letu – rekao je Džordž.

Dvejn Vejd je igrač sa najmanjim letnjim odmorom tokom prethodne četiri godine, s ozbirom na to da je Majami igrao u finalima svake sezone.

– Nisam imao ovoliko slobodnog vremena dugo, dugo. Naporno je bilo svake godine igrati do kraja juna, psihički, a naročito fizički – rekao je Vejd.

On je ipak istakao da bi apsolutno voleo da igra u plej-ofu i ove sezone.

Skoro polovina od 32 najplaćenija košarkaša u NBA ligi neće igrati u plej-ofu. Prisetite se ko je bio na povratku na terenu Pola Džordža.

hotsport.rs  – Beta 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter