0
Košarka

NBA: Oklahoma bez plej-ofa, Vestbruk najbolji strelac lige, Bruklin se ušunjao u post-sezonu (VIDEO)

Objavljeno: 16.04.15 u 08:57

Poslednjeg dana takmičenja u NBA ligi rasčistile su se mnoge stvari. 

Iako je na programo bilo čak 14. mečeva, samo nekoliko njih je zaista imalo takmičarski značaj. 

Mnogo toga se znalo pred start poslednjeg dana, ali neke stvari nisu. Kao što je poznato, Oklahoma i Nju Orlins su vodili veliku bitku na Zapadu za popunjavanje poslednje, osme karte za PO.

Sa druge strane, na Istoku su bitku vodili Indijana Pejsersi i Bruklin Netsi za jedino upražnjeno osmo mesto. Ostale ekipe borile su za čast i eventualno što bolji položaj na tabeli.

Rasel Vestbruk poveo je svoj tim do pobede nad Minestom, meč je završio sa 37 poena čime je sebi obezbedio i titulu najbolje strelca NBA lige sa prosekom od 28,0 poena po meču.

Međutim, ekipa Tandera neće „grmeti“ u post sezone. Takav scenario je sprečio Nju Orlins Hornets koji je prekinuo 11 vezanih trijumfa San Antonio Sparsa zahvaljujući 31 poenu Entonija Dejvisa.

Sparsi su mogli trijumfom da obezbede drugo mesto, porazom su pali na poziciju šest, a time su sebi obezbedili seriju sa LA Klipersima u prvoj rundi. Pelikansi će kao osmoplasirani na Golden Stejt.

Na Istoku, Indijana je imala šansu da trijumfom nad Memfisom overi kartu za PO. Međutim, Mark Gasol je više nego impresivnom partijom sa 33 poena i 13 skokova srušio snove oporavljenog Pola Džordža koji će utakmice plej-ofa moći da prati isključivo preko „league passa“.

Svoju šansu da se ušunjaju među osam najboljih ekipa Istoka iskoristili su Bruklin Netsi na krilima fenomenalnog Bojana Bogdanovića koji je Orlandu utrpao 28 poena i odveo svoj tim do prve runde.

U njoj će „Mrežice“ morati na fantastičnu Atlantu, a ukoliko se role ovih ekipa prenesu na PO, Netsima bi vrlo lako moglo da usledi i ekspresno „čišćenje“ iz doigravanja.

Od ostalih događaja poslednje večeri treba izdvojiti i četvrti tripl-dabl u sezoni najverovatnijeg MVP-ija, Džejmsa Hardena, koji je sa 16 poena, 11 skokova i 10 asistencija pomogao svom Hjustonu da ubedljivo savlada otpisanu Jutu.

 REZULTATI:

Šarlot – Toronto 92:87
Hjuston – Juta 117:91
Milvoki – Boston 100:105
Minesota – Oklahoma 113:138
Bruklin – Orlando 101:88
Njujork – Detroit 90:112
Filadelfija – Majami 101:105
Nju Orleans – San Antonio 108:103
Čikago – Atlanta 91:85
Klivlend – Vašington 113:108 pr.
Dalas – Portland 114:98
Memfis – Indijana 95:83
Lejkersi – Sakramento 99:122
Golden Stejt – Denver 133:126

 PAROVI PRVOG KOLA PO:

Atlanta – Bruklin
Klivlend – Boston
Čikago – Milvoki
Toronto – Vašington
Golden Stejt – Oklahoma
Hjuston – Dalas
Klipersi – San Antonio
Memfis – Portland

NBA Tabela

 

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter