0
Evroliga

PRIMORANI: ULEB izvukao nekoliko kečeva iz rukava

Objavljeno: 14.04.15 u 12:33

Veliki rat vodi se između FIBA Evropa i ULEB-a oko preuzimanja odnosno zadržavanja kontrole nad Evroligom. FIBA u svojim rukama ima adute u vidu ucene nacionalnih Saveza suspenzijom reprezentacija sa velikih takmičenja, što će verovatno biti i presudno, dok je ULEB odgovorio na drugi način.

Naime, ULEB je obećao klubovima sa čijim čelnicima se rukovodstvo srelo pre nekoliko dana da će nagradni fond biti drastično povećan.

Naime, prema novom pravilniku svaka pobeda u ULEB Evroligi će biti vrednovana sa 40.000 evra umesto dosadašnjih 7.000, a pored toga finalista Fajnal-fora će dobiti 400.000, a pobednuik takmičenja čak milion evra.

Pitanje koje se nameće kako to odjenom ULEB ima novca za veći nagradni fond pošto sponzorski pul nije uvećan odnosno i dalje se od sponzora dobija ukupno sedam miliona evra.

Već smo pisali da bi od setone 2016/17 u Evroligi igralo svega 16 klubova po dvokružnom bod sistemu, a ono što je novo je da bi se igralo dva puta nedeljno – utorkom i petko, dok će klubovima biti ostavljeno da odluče kada bi i da li bi igrali domaće prvenstvo.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter