0
Košarka

ALEKSANDROV U FINALU NEMAČKOG KUPA: Oldenburg pobedio Telekom Bon

Objavljeno: 12.04.15 u 10:52

Košarkaši Oldenburga plasirali su se u finale Kupa Nemačke trijumfom nad Telekom Bonom sa 77:71, a Nemanja Aleksandrov ponovo je bio jedan od najboljih.    

Na domaćem terenu Oldenburg će imati priliku da osvoji prvi Kup u istoriji, a rival u finalu biće im Brose Baskets, koji je deklasirao berlinsku Albu sa 86:65. Finalni susret na programu je u nedelju u 14 časova, dok je duel za treće mesto tri sata ranije.    

Telekom Bon je bio taj koji je diktirao tempo u prvom poluvremenu i držao sigurnu prednost. Posle 20 minuta gosti su imali osam poena viška, ali je potom usledilo buđenje Aleksandrova i saigrača.

Prvo su dobili treći period sa 22:13, da bi u samom finišu odigrali bolje i koncentrisanije i došli na korak od istorije.    

Aleksandrov je upisao 12 poena i pet skokova u trijumfu svog tima, a najefikasniji u redovima Oldenburga bio je Kasper Ver sa 14 poena.

Filip Nojman je dodao 13 poena i sedam skokova, a dvocifreni učinak imao je još Kris Krejmer sa 11 poena.    

Kod tima iz Bona, Benas Vajkalas je imao 17 poena, dok su po 12 dodali Rajan Bruks i Tadas Klimavičijus, koji je upisao i osam skokova.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter