0
Evrokup

EVROKUP: Gran Kanarija u finalu protiv Himkija

Objavljeno: 08.04.15 u 23:08

Veliku prednost je imala Gran Kanarija posle prvog polufinalnog duela Evrokupa sa Uniksom pošto je u Kazanju slavila trijumf sa 13 poena razlike (83:70) i nije se previše kockala u revanšu već je i pred svojim navijačima savladala ruski klub ovog puta sa 78:76 (22:21, 18:15, 20:23, 18:17).

Najveću prednost u večerašnjem meču gosti su imali posle prvog napada kada su poveli sa 2:0, zatim su u nekoliko navrata u završnici prvog perioda imali po jedan poen viška, ali to je bilo sve od njih večeras. Domaći tim je gotovo rutinski uspevao da drži rezultatski egal i čak na kraju da ne dozvoli gostima da upišu makar bilo kakvu pobedu.

Za novi trijumf najzaslužniji su bili Kendal sa 17 i Baez i Kjurik sa po 12 poena. Kod gostiju su praktično samo četiri igrača bila opasnost u napadu, Vajt koji je ubacio 20 poena, zatim Fišer koji je dodao 17, Džerels sa 13 i Bikov sa 12, dok su ostali bili prilično bezopasni.

U finalu koje se takođe igra na dva meča Gran Kanarija će 24. i 29. aprila odmeriti snage sa još jednim ruskim timom – moskovskim Himkijem koji je u drugom polufinalu bio bolji od Banvita.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter