0
Košarka

VELIKA ČAST: Dikembe Mutombo izabran za košarkašku Kuću slavnih

Objavljeno: 07.04.15 u 08:26

Jedan od najboljih blokera u istoriji najjače košarkaške lige na svetu Dikembe Mutombo izabran je u springfildsku Kuću slavnih uz još neke NBA igrače poput Džo Džo Vajta i Spensera Hejvuda.

Mutombo je ovu veliku čast, dostojnu svake košarkaške legende, zaslužio nastupima u dresu Denvera, Atlante, Filadelfije, Bruklina, Njujorka i Hjustona. Četiri puta je tokom karijere proglašavan za najboljeg defanzivca lige, a iza sebe je sakupio čak osam nastupa na ‘Ol-star’ utakmicama.

Pet puta je proglašavan za najboljeg blokera sezone, a drugi je u istoriji lige po broju blokada (3.289). Mutombo ima 48 godina i rođen je u Kongu.

Pored njega za Kuću slavnih ličnosti izabrani su bivši NBA igrači Džo Džo Vajt i Spenser Hejvud, trener Džon Kalipari, sudija Dik Baveta i košarkašica Lajza Lesli. Svečana ceremonija zvaničnog prijema u Kuću slavnih održaće se 11. septembra u Springfildu, u američkoj državi Masačusets.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter