1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ANDRIĆ O POLUFINALNOJ SERIJI ABA LIGE: Naigraćemo se sa Zvezdom!

Objavljeno: 02.04.15 u 19:09

O predstojećim polufinalnim okršajima u ABA ligi, od 14. aprila, govorio je krilo Partizana Mihajlo Andrić.

– Svesni smo važnosti i težine serije plej – ofa, koja ni sa jednim rivalom nije laka, a kamoli sa Crvenom zvezdom. Sa druge strane, promena sistema takmičenja je, ipak, sportski pravedniji način da se ostvari cilj. Koliko je važno nama da se domognemo mesta u finalu, a time i Evrolige od jeseni, isto važi i za protivnika – priča za ‘Sport’ Mihajlo Andrić, krilo kluba iz Humske i nastavlja. – Prognoze ne dolaze u obzir, sve je otvoreno bez obzira na sve ono što je rival uradio u dosadašnjem delu sezone, a nije malo.

Na opasku da crno – beli jedino sa gradskim protivnikom imaju bolji međusobni skor u odnosu na ostale učesnike završnice takmičenja Andrić će:

– Ne mora ništa da znači, nikada na naše okršaje nisam gledao na taj način. Serija na tri dobijene utakmice je nešto sasvim drugo. Neki se prisete, pa „izvuku” podatak da Partizan više od dve decenije nije izgubio ovakve serije. Drugi apostrofiraju individualni i timski potencijal crveno – belih… Mislim da sve ono što je bilo između nas, u daljoj i bližoj prošlosti, neće uticati. Osim trenutne motivacije, spremnosti, koncentracije, borbenosti, manje grešaka…Kao što se uvek podrazumeva kada želiš pozitivan rezultat, sem što je sada mnogo, mnogo važno – svestan je 21-godišnji prvotimac Partizana NIS.

– Sve je otvoreno i neizvesno, posebno kada se ima u vidu skraćeni vremenski period, jer prva dva meča, koja su uvek izuzetno važna, igraju se u „cirka” 48 sati, da ne analiziram preostale termine, naigraćemo se, i jedni, i drugi. I, svaki naš duel biće poseban, neponovljiv. One klasične priče tipa „ko je više, manje favorit”, ne idu uz večite derbije. Čak i da nije evroligaškog uloga – zaključuje Mihajlo Andrić.

Dvojica Andrićevih saigrača anlaze se u najboljoj petorci ABA lige. Serija večitih zanilmljiva je i treneru Cedevite, pa je pokušao da analizira večite.

hotsport.rs       

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter