0
Košarka

FOTO: STARSPORT

PREOKRET: Konstantin igra Superligu, Partizan u subotu u Nišu

Objavljeno: 23.03.15 u 20:52

Tokom vikenda se pojavila informacija da niški Konstantin zbog finansijskih problema odustaje od učešća u Superligi Srbije za koju se izbori kroz Košakaršku ligu Srbije u kojoj je osvojio drugo mesto iza FMP-a.

Srećom, ispostavilo se da je ta vest dezinformacija, a niški klub se tim povodom oglasio saopštenjem.

– Posle vikenda u kojem se u pojedinim medijima pojavilo dosta netačnih i neproverenih vesti, kao i loših tumačenja informacije da klub nema dovoljno sredstava za nastavak uspešnog takmičenja u kojima su čak iznete i tvrdnje da je OKK Konstantin odustao i ustupio svoje izboreno mesto u Superligi, prinuđeni smo da takve informacije najodlučnije demantujemo i izdamo ovo saopštenje u interesu svih naših navijača, a najviše u interesu istine.

A istina je da je OKK Konstantin, nakon sjajnih rezultata u Košarkaškoj ligi Srbije, kao dragoplasirani tim u ovom takmičenju izborio mesto u Superligi Srbije. Činjenica je da je bio i sjajan organizator – domaćin i učesnik finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća na kome je ostvario pozitivan finansijski efekat.

Ipak, jasno je da bi bez dalje podrške grada Niša, nastavkom takmičenja u Superligi Srbije klub vrlo brzo dospeo u probleme finansijske prirode. To bi se, sasvim je izvesno, dogodilo i pored toga što je klub poslovao domaćinski i svim silama se trudio da iznos i dinamika izmirivanja finansijskih obaveza bude u skladu sa mogućnostima.

Nakon hitnih sastanaka sa rukovodstvom grada, iskazanom brigom i pravovremenom reakcijom gradonačelnika Zorana Perišića, gradskog većnika za sport Milana Pešića, kao i Uprave za sport grada Niša, klubu su, na osnovu postignutih rezultata, omogućena dodatna stimulativna sredstva u razumnim okvirima, uz koje će moći da nastavi učešće u Superligi Srbije i, nadamo se, nastavi da odličnim rezultatima, dobrom i požrtvovanom igrom na najbolji način pronosi ime grada i niške košarke u zemlji vicešampiona sveta.

Zbog toga ovim putem iskazujemo veliku zahvalnost svima koji su se uključili da pomognu klub, a posebno gradonačelniku Perišiću na iskazanom razumevanju, poverenju i opredeljenju da se jednom dobrom kolektivu pomogne u skladu sa mogućnostima. Zahvalni smo i svim ljubiteljima košarke u Nišu i Srbiji, čije smo simpatije stekli svojim rezultatima i ponašanjem, te svima onima, koji su nam i ovih dana slali svoju podršku.

Radujemo se učešću u Superligi, nadmetanju sa našim najboljim klubovima i prilikom da i u ovom takmičenju pokažemo da se u Nišu i dalje igra dobra košarka. Pozivamo sve naše simpatizere i ljubitelje košarke da već u subotu, u prvom meču Superlige, u kojem ćemo dočekati Partizan, uživaju u nalepšoj igri na svetu.

Igrači, stručni štab i rukovodstvo OKK KONSTANTIN Niš

Podsećamo da će Konstantin u svom Čairu u subotu, 28. marta, sa početkom od 20 sati dočekati aktuelnog prvaka Srbije – ekipu Partizana.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter