0
Košarka

NBA: ‘Ujka Dru’ upisao rekord karijere i rekord franšize sa 57 (VIDEO)

Objavljeno: 13.03.15 u 08:55

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je na repertoaru bilo pet utakmica. Od toga, čak dve su završene posle produžetaka.

Veče je počelo u Indijanopolisu u kojem su domaći Pejsersi posle dodatnih pet minuta stigli do sedme vezane pobede. Ovog puta bili su bolji od Milvokija. Sjajno veče imao je Rodni Staki sa 25 poena, a isti broj koševa ubacio je Majkl Karter-Vilijams u najboljoj utakmici od dolaska u Bakse.

Ekipa Vašingtona iskoristila je činjenicu da je stručni štab odmarao Zeka Rendolfa i Marka Gasola, pa je lako savladala Grizlise. Blistao je Džon Vol sa 21 poenom, 6 asistencija i 7 skokova, dok je Marsin Gortat dodao 22 poena.

Ekipa Jute Džez vrlo lako je savladala Hjuston za koji se nije naigrao Džejms Harden. Prvi MVP kandidat ove sezone ubacio je samo 15 poena uz očajan šut iz igre od 3-13.

Za Roketse je znanje pokazao Kori Bruer sa 25 poena. Ipak, Gordon Hejvord je upisao 29 poena i 7 asistencija, a fantastični Rudi Gober je uz 19 poena uhvatio i 22 skoka za laganu pobedu Džezera.

A onda spektakl u AT&T Centru. Lebron Džejms ostao je dužan San Antonio Sparsima prošle sezone u finalu, ali noćas nije bio on taj koji je servirao osvetu iako je ubacio 31 poen uz 7 asistencija i 5 skokova i šut iz igre 10-20.

Fantastični plejmejker Klivlenda, Kajri Irving, imao je svoj šou i savršeno veče slično onom iz finala Svetskog prvenstva kada je demolirao reprezentaciju Srbije. Popularni „Ujka Dru“ na kraju je ubacio rekord karijere od 57 poena, a to je ujedno najveći broj poena koji je jedan igrač Kavsa ubacio.

Sjajni Irving je iz igre šutirao fantastičnih 20-32, a za tri poena je bio na neverovatnih 7-7. Uz to, dobro poznat po svojoj veštini vođenja lopte, Kajri je lomio člankove svojih rivala i sa penala je sipao uz 10-10 za trijumf gostujućeg Klivlenda posle produžetka.

Za Sparse je Toni Parker upisao 31 poen, a Kavaji Lenard je dodao 24. Ipak, bilo je to premalo da bi se zaustavio Irving.

I za kraj, ekipa Njujorka savladala je Lejkerse u derbiju začelja NBA lige. Aleksej Šved je bio na nivou sa 14 poena, 11 skokova i 6 asistencija, a poenterski je bio raspoložen i Tim Hardavej sa 22 poena.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter