0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆ: Bilo je važno da nastavimo u istom ritmu; ĐOKIĆ: Prelomila je trojka sa centra

Objavljeno: 08.03.15 u 22:29

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je vrlo zadovoljan pristupom svojih igrača na meču protiv Metalca, koji je pripao crveno-belima. Crnogorski stručnjak je dodao i da je izuzetno važno da ekipa bude kompletna u duelu protiv Galatasaraja.

– Dobar pristup od početka meča koji je bio prisutan svih 40 minuta. Bilo je jako bitno da budemo dovoljno ozbiljni i da odigramo kvalitetno u okolnostima u kojima smo bili, posle pobede nad Makabijem, i da nastavimo u pravom ritmu. Iako smo bili jako oslabljeni večeras, svaki igrač na terenu dao je svoj doprinos kako bismo nadomestili izostanak pojedinih igrača. Jako je bitno da budemo kompletni protiv Galatasaraja, a još je bitnije da na sledećem treningu već svi budu tu, kako bismo uradili sve planirano, rekao je Radonjić.

Svoje utiske o meču izneo je i američki bek Čarls Dženkins:

– Večerašnja utakmica je bila veoma važna za nas. Prošlog vikenda smo izgubili dve utakmice za redom i bilo je važno da se vratimo na pravi kolosek. Želeli smo da ostanemo u dobrom ritmu posle Makabija i da na najbolji način završavamo takmičenje u ABA ligi. Najvažniji period sezone tek je pred nama i tada će biti jako važno da igramo dobro.

Vladimir Đokić, trener Metalca, istakao je da je Crvena zasluženo pobedila, ali i da je meč presudila trojka Jovića sa centra.

– Crvena zvezda je dobro i lepo igrala i zasluženo pobedila. Mi smo odigrali jako loše i ispod svakog nivoa ABA lige i naravno da smo zbog toga nesrećni i neraspoloženi, ali svojim igračima ipak nemam šta da zamerim. Kada Zvezda ovako igra, uz ovakvu publiku teško je igrati u Pioniru. Prelomni detalj meča desio se pri kraju druge četvrtine kada smo primili trojku Jovića sa pola terena. Tada se digla publika i igra Crvene zvezde i od tog trenutka mi nismo postojali na terenu. Nismo uspeli da odogovorimo na njihovu agresivnost, Zvezda je ušla motivisano i u ovom trenutku je preozbiljna za nas. To naravno ne umanjuje sve šo smo do sada uradili i što ćemo uraditi. Ovo je samo opomena da nema potcenjivanja nijedne utakmice, moramo na svakoj da se dokazujemo.

Pročitajte izveštaj sa utakmice Crvena zvezda – Matalac.

Pogledajte Jovićevu trojku sa centra.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter