0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL, TOP 16: Zvezda uzela skalp šampionu Evrope! (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 05.03.15 u 22:29

Košarkaši Crvene zvezde su, u devetom kolu TOP 16 faze Evrolige, sa 89:76 (18:20, 20:14, 16:25, 35:17) savladali  Makabi, šampiona Evrope.  Timu Dejana Radonjića ovo je druga pobeda, Makabiju treći poraz.

Ni žestok pad ne može ništa Zvezdinom divu. Boban Marjanović je nanizao 19 poena i 17 skokova, a pratili su ga Vilijams sa 17, odnosno Dženkins sa 16 koševa! Kalinić je ubacio 14 poena i oni su ujedno bili jedini igrači s dvocifrenim učinkom. Sa druge strane, kod gostiju Devin Smit je bio najefikasniji igrač sa 15 poena, dok je jedan manje ubacio Pargo

Crveno-beli su u meč ušli sa Nemanjom Dangubiće, ali bez Branka Lazića, odličnog defanzivnog igrača. Arena je bila poluprazna, iako je SD Crvena zvezda dan ranije proslavila 70. rođendan i najavljivalo se slavlje u najvećoj beogradskoj dvoranik, a uz to, u gostima je bio šampion Evrope.

Domaćin je meč otvorio sa 6:0 predvođen Marjanovićem, Smit je preokrenuo na 7:6 za goste. Nije potrajalo njihovo vođstvo, Vilijams i Dangubić su se pobrinuli da vrate prednost svom timu. Ipak, usled greški makabi je ddeonicu završio sa +2 (18:20).

Dženkins i Kalinić su bili raspoloženi, preokrenuli na 25:24. zahuktala se Zvezda i vodila do kraja poluvremena, na koje je otišla sa rezultatom 38:34.

Na početku treće deonice Vilijams je pogodio dve trojke za kratko vreme i doneo Beograđanima sedam poena viška. Posle slobodnog bacanja Blažića bilo je 51:45, a onda je usledio prazan hod. Makabi se vratio u meč. Marjanovića nije bilo u igri zbog nezgodnog pada, pa su gosti preokrenuli na 59:54 pred poslednjih 10 minuta igre. 

Bobi se vartio na parket, a sa njim na terenu i bolja igra Zvezde. Najpre su prišli na 67:68, potom preokrenuli, a onda nastavili da melju protiv šampiona Evrope. Imali su dvocifren broj poena u završnici.

hotsport.rs       

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter