0
Košarka

FOTO: STARSPORT

NOVI SELEKTOR HRVATA: Imamo najviše ambicije

Objavljeno: 03.03.15 u 19:09

Doskorašnji trener Valensije Velimir Perasović imenovan je za novog selektora košarkaške reprezentacije Hrvatske. 

Perasović će na klupi Hrvatske zameniti Jasmina Repešu, a sa nacionalnim savezom postigao je dogovor o saradnji do kraja Evropskog prvenstva, uz mogućnost produžetka ugovora.

– Izuzetno sam ponosan i srećan što sam izabran za selektora hrvatske košarkaške reprezentacije. Mislim da je to nešto što svaki Hrvat želi. Nikada se nisam dvoumio, samo je bilo pitanje hoću li moći zbog stanja u španskoj Valensiji – rekao je Perasović prilikom predstavljanja u prostorijama Košarkaškog savez Hrvatske (HKS).

On je istakao da je cilj da reprezentacija igra dobro, jer je to preduslov da osvoji neku od medalja.

– Moja želja je da Hrvatska na Evrobasketu postigne što bolji rezultat i po tom pitanju imam velike ambicije i želje. Ne možemo da obećamo ništa osim velikog rada i upornosti. Apsolutno je jasno da su naše ambicije najveće i da ćemo napraviti sve da ga i ostvarimo – rekao je Perasović i dodao da će Hrvatska sigurno imati jednog američkog košarkaša u timu, prenosi Tanjug.

Perasović je nedavno raskinuo ugovor sa Valensijom, a u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je Split, Sevilju, Tau, Estudijantes, Cibonu i Efes.

Bio je član generacije reprezentacije Jugoslavije koja je 1990. godine osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Argentini i Evropskom šampionatu u Italiji 1991, dok sa Hrvatskom ima olimpijsko srebro iz Barselone 1992 i bronze sa EP u Nemačkoj 1993 i Grčkoj 1995. godine.

Hrvatska ce biti jedan od domaćina ovogodišnjeg EP, a u prvoj fazi takmičenja igraće u grupi C sa Gruzijom, Holandijom, Makedonijom, Grčkom i Slovenijom.

hotsport.rs       

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter