0
Košarka

FOTO:STARSPORT

BIVŠI TRENER ZVEZDE: I dalje se osećam kao Jugosloven

Objavljeno: 02.03.15 u 10:41

Svetislav Kari Pešić, sadašnji šef struke minhenskog Bajerna i bivši trener Crvene zvezde, izjavio je da se i dalje oseća kao Jugosloven uprkos činjenici da ova država ne postoji već više od dve decenije.

– Rođen sam u Srbiji, ali sebe sam uvek smatrao Jugoslovenom, iako je sad na tom prostoru napravljeno više država. Za mene taj osećaj i dalje postoji. Osećam tu pripadnost, ali to ne znači da je moj dom samo jedno mesto – kazao je Pešić.

Bivši selektor SR Jugoslavije istakao je da mu jako nedostaju roditelji koji su preminuli, ali i da tokom leta najviše voli da boravi u rodnom Pirotu u društvu svoje dece i porodice.

– Posle smrti roditelja, moja žena Vera i ja odlučili smo da renoviramo našu rodnu kuću u Pirotu i tamo smo svakog leta. Tad nam se priključe i naša deca sa svojim porodicama, Uživamo u prelepoj prirodi i, naravno, neizbežna je srpska kuhinja koji svi volimo, pre svega u pastrmci na žaru, kao i ćevapčićima. To mi mnogo znači u životu.

Popularni Kari nikada nije krio da mu izuzetno teško pada to što je došlo do rata i raspada SFRJ:

– To je bio težak period za nas. Tad sam bio selektor reprezentacije Nemačke i spremali smo za Olimpijske igre u Barseloni 1992. godine, međutim mi smo po ceo dan slušali vesti koje su nam stizale s prostora Jugoslavije. Veliki broj ljudi smo prihvatili u našoj kući, ali isto toliko smo i prijatelja izgubili u tom ratu – podvukao je Pešić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter