0
Košarka

NBA: Sparsi pregazili Sanse, Niksi srušili Toronto, sjajni Burk

Objavljeno: 01.03.15 u 08:28

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je na programu bilo sedam utakmica. Veče je počelo u Vašingtonu gde su domaći Vizardsi savladali Detroit.

Nakon fantastičnog starta sezone, četa Rendija Vitmana upala je u ogromne probleme. Koliko je kanal u kojem se Vizardsi nalaze dubok najbolje svedoči činjenica da je ovaj tim vezao čak sedam poraza za redom.

Deo razloga za loše igre, svakako, leži u činjenici da je Bredli Bil odigrao svoj poslednji meč 5. februara nakon čega se povredio. Međutim, Bil se noćas našao u postavi, ubacio je 8 poena uz užasan šut iz igre 2-10, ali je domaći tim prekinuo mračnu seriju. Vol je ubacio 22 poena.

Uprkos porazu Pistonsa, teba izdvojiti igru rukija Spensera Dinvidija, momka koji je dobio šansu da pokaže šta zna i maksimalno je iskoristio ubacivši 20 poena uz 8 asistencija.

Dejvid Badenholzer odlučio je da odmori glavne igrače u utakmici sa Majamijem. Al Horford je dobio odsustvo zbog rođenja deteta, a na terenu nije bilo ni Džefa Tiga, ni Pere Antića, ali ni Demara Kerola. Ipak, Pol Milsap sa 22 i Denis Šroder sa 16 poena bili su dovoljni za peti vezani trijumf „Jastrebova„.

Košarkaši Njujork Niksa ove sezone služe za upisivanje lakih poena svojim rivalima, ali noćas su zablistali u duelu sa Torontom i navijače u Medisonu su obradovali trijumfom. Sjajan je bio Tim Hardavej Džunior koji je u prvom poluvremenu ubacio 18 od 22 poena uz šut iz igre 7-10. Barnjani je dodao 19 poena.

Ekipa Memfis Grizlisa morala je pošteno da se oznoji ne bi li savladala Minesotu Timbervulvs. Raspoložen za igru bio je Mark Gasol koji je izbrojao 27 poena uz 11 skokova i 4 asistencije. Majk Konli je dodao 17 poena. Na drugoj strani prvi pik s drafta i prvi kandidat za ROY Endru Vigins je ubacio 25 poena.

Košarkaši Bruklina gostovali su u Dalasu i slavili. Sjajnu rolu imao je bivši Ol-star Netsa, Deron Vilijams koji je ubacio 25 poena. Tadeus Jang je doneo 16 sa klupe, a Džo Džonson 15, te Majls Plamli 14.

Košarkaši San Antonio Sparsa polako ali sigurno dodaju gas. Da je to tako sinoć su na svojoj koži mogli da se uvere igrači Finiks Sansa koji su bukvalno pregaženi. Greg Popovič imao je i lufta da odmori iskusne startere koji su igrali tek 22 minuta. Kavaji Lenard je odradio posao s 22 poena i 10 skokova.

I na kraju Juta Džez je savladala Milovki Bakse koji se u poslednje vreme nalaze u ozbiljnoj krizi. Blistao je Trej Burk koji je tokom većeg dela sezone dobio ulogu šestog igrača sa minutažom startera. Bivši student univerziteta Mičigen inaksirao je 23 poena.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter