0
Košarka

BUNDESLIGA: Aleksandrov srušio Albu

Objavljeno: 15.02.15 u 22:02

Košarkaši Oldenburga napravili su veliko iznenađenje trijumfom nad Albom u Berlinu sa 89:83 u 22. kolu Bundeslige, a sjajnu partiju prikazao je Nemanja Aleksandrov.

Izabranici Saše Obradovića doživeli su treći poraz ove sezone u domaćem šampionatu i to samo tri dana pošto su pobedili aktuelnog prvaka Evrope, Makabi, u Tel Avivu u okviru Evrolige.

Alba je tako pala na drugo mesto, sa istim skorom kao vodeći Brose Baskets, dok je Oldenburg na šestoj poziciji sa 12 pobeda i devet poraza, ali utakmicom manje od timova ispred sebe.

Oldenburg je do trijumfa došao zahvaljujući sjajnoj igri u drugoj i trećoj četvrtini, a iako se domaćin probudio u poslednjoj, nije uspeo da preokrene. Gosti su posebno zasijali u trećem periodu, koji su dobili sa 34:18.

Jedan od junaka velike pobede Oldenburga bio je Aleksandrov, koji je upisao 15 poena, pet skokova i jednu asistenciju za 23 minuta na terenu. Kris Krejmer bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 18 poena i pet asistencije, a isti broj poena kao Aleksandrov imao je Kasper Ver.

U timu Albe, Klif Hemonds je imao 17 poena i pet skokova, dok je Aleks Renfro dodao isti broj poena, uz šest skokova i četiri asistencije.

Košarkaši Oldenburga u narednom kolu, sledeće subote, dočekuju Fraport Skajlajners, dok Alba gostuje Ludvigsburgu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter