3
AdmiralBet ABA Liga

ABA: Partizan nastavlja da gazi u drugom delu sezone, pokoreno i Skoplje

Objavljeno: 31.01.15 u 22:37

Košarkaši Partizana upisali su sedmu uzastopnu pobedu u Jadranskoj ligi pošto su na teškom gostovanju u Skoplju pred nešto više od pet hiljada gledalaca u hali Jane Sandanski savladali MZT sa 63:55 (24:19, 14:11, 19:10, 15:6) i tako prišli korak bliže plasmanu u plej-of.

Sigurna igra u napadu i vrlo dobra odbrana crno-belih u prvih 20 minuta nisu nagoveštavali da možemo da gledamo zanimljiv meč već se u tim momentima nagađalo sa koliko razlike bi tim Duška Vujoševića predvođen odličnim Sašom Pavlovićem mogao da dobije ovaj meč.

Ipak, Skoplanci su nešto boljom defanzivnom igro u trećem periodu uspeli da spuste goste na samo 10 postignutih poena što im je uz 19 datih bilo dovoljno da preuzmu vođstvo koje ej na startu poslednje deonice iznosilo maksmialnih +3 (51:48). Međutim, tada su na scenu stupili Partizanovi „snajperi“ Marinković, Murić i Milosavljević koji su sa tri vezane trojke vratili prednost Beograđanima koju ovi nisu ispuštali do samog kraja meča.

Najefikasniji u timu srpskog šampiona bio je Pavlović sa 13 poena, a pored njega dvocifreni su bili samo još Andrić sa 11 i Mačvan sa 10 poena. Na drugoj strani Sead Šehović koji je postigao 19 poena nije imao pravu podršku saigrača pošto je uz njega samo još Uroš Lučić sa 10 poena imao dvocifren učinak.

Partizan ponovo ima samo jednu pobedu manje od Cedevite koja je na trećem mestu, a čak tri više od Olimpije koja svoj meč 20. kola igra u nedelju, dok je MZT na 12. mestu sa samo šest trijumfa i čak 14 poraza u dosadašnjem delu sezone.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter