6
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

POLUSEZONA NA SKENERU: Tepić izabrao najbitniju pobedu, najteži poraz, a dotakao se i Zvezde

Objavljeno: 23.01.15 u 16:15

Karakter Milenka Tepića, univerzalnog beka Partizana NIS, ne dozvoljava samozadovoljstvo u produženom finišu ligaškog dela regionalnog takmičenja.

On je jedan od onih koji teško u seniorskoj karijeri može da se seti kada je imao „lufta” tokom nedelje u iščekivanju jedne, jedine utakmice za vikend. Milenko Tepić se na prvu loptu složio, ali, po prirodi precizan i odgovoran, prisetio se:

– Slično mi je bilo jedne sezone u Sevilji, u dresu Kahasola – kaže zamenik kapitena Partizana NIS za ‘Sport’ i više za sebe dodaje da i trenutni „višak” vremena proleti, između dnevnih treninga i oficijelnih mečeva.

Crno – beli takvih imaju jedino na regionalnom i najvažnijem koloseku, kojim bi da stignu, prvo do plej – ofa, ali i finala evroligaškog uloga. Evropska sportska priča je završena u prvoj fazi, pa je to ključni razlog što najtrofejniji nacionalni klub ima „manjak” profesionalnih obaveza. Na pitanje da li mu nedostaje Evrokup, ima li možda žala za drugim po rangu kontinentalnim takmičenjem, s obzirom na klupski potencijal, Tepić će:

– Neke utakmice smo nesrećno izgubili, jedna lopta nas je delila od one „druge strane”, dok smo neke odigrali na nižem niovu, odnosno slabije od očekivanog, mislim na mečeve u „Pioniru” sa Banvitom i Hapoelom, pa se završilo kako se završilo. Propustili smo neke naše šanse…

Niko ne dovodi u sumnju činjenicu da aktuelni srpski šampion nema važnija posla od onog u ABA ligi. Klub iz Humske je nekako prodisao od trenutka kada je prigrlio (sa željom da ne ispusti) četvrto mesto u ligaškom karavanu. A tek kada su i pobede (pet) počele da se vežu, ni kovanje ambicioznijih planova nije bilo bespredmetna priča. Sagovornik je od drugačijeg materijala, gospodsko umerenog, nešto i ne ide uz njegove godine, ali je njegova karateristika i, ne od juče. Nije propustio da se ne osvrne, jer, koliko „juče” bilo je samo snova o nizu pluseva.

– Poraz od Budućnosti je bio neka vrsta prekretnice, tačka na prvi deo takmičenja i skora od 6-7 kada nije bilo lako i kada je bilo dosta problema. Liga je dosta ujednačena, ima još relativno dosta da se igra, biće pobeda, poraza rivala, konkurenata…Mi ne bi trebali da se bavimo mestom sa koga ćemo u doigravanje, već da igramo što bolje, maksimalno angažovano ne bi li imali što više pobeda i obezbedili učešće u plej – ofu. A ne priča četvrti ili treći, kao da je ono prvo gotova stvar, a nije.

Za Tepića je mnogo važnije nešto što je mnogo teže.

– Nema bitnije stvari od popravljanja igre, to je ono oko čega se sve vrti. Ako se taj nivo diže, onda kao logička posledica dolaze rezultati. Ne znam koliko „daleko” možemo da stignemo u „grupi” plej – ofa, ali je najvažnije da ne zavisimo od rezultata protivnika. To i nije najidealnije rešenje, naprotiv.

Od početka sezone Milenko Tepić je na poziciji prvog plejmejkera, koja i nije baš najprirodnija u slučaju njegove malenkosti. Ali, prilično „tanka” klupska finansijska situacija i „dovođenje” stranog organizatora igre, koje se proteglo i nadmašilo bilo koje poznato trajno vreme, diktirali su i nove role. Takav, kakav je, nekadašnji reprezentativni bek, trenira, trudi se i, poput maksimalnog profesionalca samo konstatuje:

– Znate da se ekipa kompletirala u hodu, ali timski sve bolje delujemo, pa se i ja osećam komotnije. Inače, stara je istina da svaki dobar igrač svakoj ekipi dobro dođe. Samo da nastavimo sa dosadašnjim partijama, pa još malo bolje, ali i da zdravlje posluži, onda možemo da se nadamo da ćemo pružati najbolja moguća izdanja.

Ima toliko iskustva, a trener Duško Vujošević poverenja, da može da kaže šta njegovom Partizanu još nedostaje.

– Kontinuitet treninga i nivo utakmica. Igramo na viskom nivou dobar deo meča, a onda uslede prazni minuti. Moramo da se potrudimo da to smanjimo na najmanju moguću meru sa tendecijom ukidanja. Onda ćemo biti pravi – dovoljno dugo se Milenko Tepić bavi košarkaškim poslom, pa ni formula uspeha ne može da bude nepoznanica.

Kada bi trebalo da izabere, u dosadašnjem delu sezone, mečeve koji su mu se urezali u lepo ili loše sećanje, Tepićevi „pikovi” bi bili:

– Najvažnija pobeda je bila ona u Novom Mestu, uoči Nove godine, protiv Krke kada nismo bili kompletni, a nije zgodno gostovanje. Uslovno rečeno, najteži poraz je onaj u Zadru, iako tamo nikada nije bilo lako dobiti utakmicu. Bez obzira u kom sastavu smo igrali, odigrali smo prilično slabo u odnosu na važnost duela u tom trenutku, poziciju na tabeli. Bili su važni i sudari sa Cedevitom, Olimpijom u „Pioniru”, ali bilo je suviše slabo u Zadru.

Kada Milenko Tepić odgovara na pitanje o večitom rivalu, onda nijedna strana neće da „premerava”, analizira, traži između redova…

– Zvezda ima izuzetno dobar tim i dobro igra na dva fronta, regionalnom takmičenju i Evroligi. Skor od 18-0 je uvek za poštovanje, do toga se ne stiže slučajno, bez obzira ko su bili rivali. To govori o kvalitetu i uigranosti sastava – zaključuje Tepić za ‘Sport.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

6 Komentara

  1. „KK DRUGA LIGA“…E,slusaj,“postena Srbijo“…jedino ispravno sto si rekao to je da nikada niste ispadali iz Prve Lige…Pa,kad pre,covece…pre dve godine ste osnovani!!! 🙂

    0
    0
    Odgovori
  2. nije rekord 18 pobeda i sl. rekord je niz shampionskih titula od 13 god i dovoljan je nadimak gospodari prstenova , zna se ko je institucija , da ne idem dalje !!?

    0
    0
    Odgovori
  3. U prevodu ako budemo igrali pošteno – izvisicemo i za playoff, a ako sudije budu 6 igrač kao u većini prvenstva, možda i uđemo u playoff… … A tamo nas čeka dranje franjevaca!!! ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter